Ankara'ya iki saat uzaklıktaki Gürleyik Şelalesi nerede, nasıl gidilir?

Ankara'da sonbaharda şehrin kalabalığından uzaklaşıp su sesiyle baş başa kalacağınız bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Ankara'dan sadece 2 saat uzaklıkta olan Gürleyik Şelalesi'ne günübirlik gidip gelmek mümkün.

Ankara'ya iki saat uzaklıktaki Gürleyik Şelalesi nerede, nasıl gidilir?

Ankara'ya iki saat uzaklıkta olan Gürleyik Şelalesi, Ankaralıların sıcak ve bunaltıcı havalardan uzaklaşıp haftasonu keyifli vakit geçireceği doğayla baş başa kalacakları bir yer.

Şelalenin en önemli özelliklerinden biri de koruma altında olması, bu sayede hem güvenlik sorununun yaşanma riski en aza iniyor hem de alan görevliler tarafından sürekli kontrol edilip temizleniyor.

screenshot-8.jpg

GÜRLEYİK ŞELALESİ HANGİ BÖLGEDE

Gürleyik Şelalesi Eskişehir'in Mihalıcçık adı verilen ilçesinde bulunuyor. Mihalıcçı ilçesinin Gürleyik mahallesinde yer alan şelale adını buradan almış. Şelale ilçe merkezine 30 kilometre, şehirmerkezine ise 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

screenshot-7-001.jpg

GÜRLEYİK ŞELALESİNE NASIL GİDİLİR

Gürleyik Şelalesine kendi araçları ile gitmek isteyen vatandaşlar Ankara, Beypazarı ve Nallıhan yolu üzerinden gitmeleri gerek. Gürleyik Şelalesi bölgesine otobüs yolculuğu aracılığı ile ulaşabilmek için ise Mihalıççık ilçesinin merkezinde yer alan toplu taşım araçlarının kullanılması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER