ANASAYFA Ankara Ankara'ya yeni tren hattı sürprizi! Ege ve Akdeniz'e açılıyor 3 turizm şehrine bağlantı kurulacak

Ankara'ya yeni tren hattı sürprizi! Ege ve Akdeniz'e açılıyor 3 turizm şehrine bağlantı kurulacak

Ülkemizde demiryolu ağının gelişmesi için çeşitli projelere imza atılıyor. İzmir'i ve güzergahındaki illeri Ankara'ya komşu yapmak için Ankara-İzmir arasında Hızlı Demiryolu'nun inşası devam ediyor. Muğla Fethiye Antalya bağlantısı için ilk adım atılıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'ya yeni tren hattı sürprizi! Ege ve Akdeniz'e açılıyor 3 turizm şehrine bağlantı kurulacak

Ankara'ya yeni tren hattı sürprizi! Ege ve Akdeniz'e açılıyor 3 turizm şehrine bağlantı kurulacak - Türkiye'de demiryolu ağının gelişmesi üzerine pek çok proje yürütülüyor. Demiryolu ağlarının gelişmesi ve hızlı trenin uğramadığı şehrin kalmaması için projeler devam ederken Türkiye'de birbirinden yeni yatırımlar yapılıyor. Son olarak Ankara - Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının hayata geçirilmesi ile sevinen milyonlarca vatandaşa yeni bir yatırım daha duyuruldu. İzmir'i ve güzergahında bulunan Manisa, Uşak ile Afyonkarahisar illerini Başkent Ankara'ya komşusu yapmak için Ankara (Polatlı) - İzmir arasında Hızlı Demiryolu inşası için çalışmalar başladı.

ANKARA - İZMİR HIZLI DEMİRYOLU İNŞASI DEVAM EDİYOR

Ülkemizi ulaşım ağıyla da geliştirmek üzere çalışmalara devam edilirken sanayisi, turizm potansiyeli ve limanıyla ülkemizin 3'üncü büyük şehri olan İzmir'i ve rotasındaki Manisa, Uşak, Afyonkarahisar'ın Ankara'ya ulaşımını kolaylaştırmak için yapmak için Ankara (Polatlı) - İzmir arasında hızlı demiryolu inşası devam ederken yeni bir gelişme gündeme geldi.

ekran-goruntusu-2023-07-20-114307.png

Ankara - İzmir arasında hizmet veren Mavi İzmir demiryolu 824 kilometre ve 114 saat seyahat süresi ile yolcu taşımaya devam ederken projeyle, iki şehir arası mesafe 624 kilometre ile seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek.

En güncel haberleri takip etmek isteyenler burada buluşuyor! TIKLA SENDE KATIL

EGE VE AKDENİZ YHT HATTI İLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

İzmir'e yapılacak olan bu hızlı demiryolunun Muğla ve Antalya bağlantısı ile Ankara İzmir YHT hizmetinin başlamasının ardından Muğla - Fethiye - Antalya bağlantısının başlaması bekleniyor. İzmir - Ankara YHT hattının tamamlanması ile devreye girecek olan Muğla - Fethiye - Antalya hızlı demiryolunun Ankara'ya ulaşımı kolaylaştıracağı öngörülüyor. Turizm cenneti olan Muğla, Fethiye ve Antalya hızlı tren bağlantısının Ankara'dan yolcu taşıması beklenirken ekonomiyi de canlandırması bekleniyor.

ankara-5.jpg

İzmir ve Ankara YHT hattının devreye girmesi ile birlikte projelere dahil edilmesi beklenen Ego ve Akdeniz YHT hatlarına büyük bir yatırım yapılması beklenirken kulis bilgilerine göre Başkent Ankara'nın ortak ulaşımı sağladığı düşünüldüğünde hem ekonomi hem de turizme olan katkının Ankara'da sağlanacağı düşünülüyor. Proje için kesin bir tarih verilmezken Ankara - İzmir YHT hattının tamamlanarak yolcu taşımaya başlamasının ardından Muğla - Fethiye - Antalya için bir yatırım yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS sonuçları açıklandı özel yurt fiyatları zirveyi gördü! Yüzde 30 artış bekleniyor!

YKS sonuçları açıklandı özel yurt fiyatları zirveyi gördü! Yüzde 30 artış bekleniyor!