Annesinin ders çalıştırdığı görme engelli Nazalin, Ankara Üniversitesine yerleşti

Görme engelli olduğu için üniversite sınavına annesinin desteğiyle hazırlanan ve 10 bine giren Nazalin, hedefine ulaştı. Nazelin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Ankara'ya yerleşmek istediğini duyurmuştu.

Görme engelli Nazalin, Ankara Üniversitesine yerleşti

Mersin’de görme engelli 17 yaşındaki Nazalin Selvi, ailesi, öğretmenleri ve büyükşehir belediyesinin desteğiyle aldığı eğitim sayesinde YKS’de ilk 10 bine girdi. Nazalin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yerleşti.
Silifke ilçesine bağlı Atayurt Mahallesi'nde yaşayan, gündelik işlerde çalışan Selahattin ve ev hanımı Emine Selvi'nin kızı olan Nazalin, ilkokulu Adana’da Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Okulunda, lise eğitimini ise Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesinde tamamladı. Öğretmenleri, arkadaşları ve ailesinin desteğiyle liseyi birincilikle tamamlayan Nazalin, annesinin kendisine okuduğu kitapları ezberleyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nden de aldığı destekle hazırlandığı üniversite sınavında sözelde ilk 10 bine girdi.
İlçede engeline uygun eğitim veren özel kurs merkezi olmadığı için özel eğitim merkezlerine kabul edilmeyen, Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezi sayesinde destek alan Nazalin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yerleşti.
Yıl boyu Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görme engeline uygun yöntemlerle eğitim alan Nazalin'in sesli anlatım ve Braille Alfabesi ile ders işlediği, her gün okuldan sonra kursa öğretmenleriyle birebir çalıştığı ifade edildi.

"Bizi ve ailesini gururlandırdı"
Nazalin'in eğitim yılı başında kurs merkezine gelerek taleplerini anlattığını aktaran Silifke kurs sorumlusu Avni Yalçın, "Nazalin durumunu izah ettiğinde biz öğretmenler olarak hiç yaşamadığımız tecrübeyle karşılaştık. Nazalin’e destek olmak istedik ve olduk da. Yıl boyunca deneme çözümlerinde, konu anlatımlarında, test çözümlerinde birebir yardımcı olduk" dedi.
Görme engelli bir öğrencinin sınava hazırlanma sürecine eşlik etmenin kendileri için de bir deneyim olduğunu belirten Yalçın, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in dediği gibi, eğitimde fırsat eşitliği verildiğinde öğrencilerin neler başarabileceğini gördük. Nazalin de bu kapsamda hem kendisi hem de diğer arkadaşları için bir örnek teşkil etti. Bizi ve ailesini gururlandırdı" diyerek, öğrenciyi tebrik etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER