Area Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları açıklandı

Seçim döneminin geride kalması ve bir sonraki seçime daha bir kaç yılın olmasına rağmen gündemin konusu değişmiyor. Çeşitli yöntemlerle nabzı ölçülen halkta seçim konularına dair düşüncelerini belirtiyor.

Area Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları açıklandı

Türkiye son olarak Mart ayında yerel yönetimlerini belirlemiş ve seçim defterini kapatmıştı. En yakın seçimin 2028 yılında olacak olmasına rağmen erken seçim talebi muhalefet tarafından iyiden iyiye dile getiriyor.

Özellikle son dönemde CHP Lideri Özel'in ekonomik sebeplerden ötürü seçimi işaret etmesi vatandaşta da geniş yankı buldu. İktidar tarafından yeni bir seçime kapılar kapatılmasına rağmen anket şirketleri sokağa çıkıp vatandaşların düşüncesini sordu.

YAVAŞ, AÇIK ARA FARKLA BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Bu kapsamda Area Anket Şirketi sokağa çıkarak olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin muhalefet adayı olması gerektiğini vatandaşlara sordu. Yapılan ankette ilk sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı.

Söz konusu ankette %25,3 ile ilk sırayı alan Yavaş'ı yüzde 19,6 ile Ekrem İmamoğlu ve yüzde 7,8 ile Özgür Özel takip etti. Ankette 4. sırada Fatih Erbakan ve 5. sırada yeni parti kurma hazırlığında olan Yavuz Ağıralioğlu yer aldı.

Area Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları açıklandı

2023'TE HALK KENDİSİNİ İSTEMİŞTİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim zamanı sık sık 2. ve son defa aday olduğunu ifade etmesi Cumhurbaşkanı adayı olma ihtimalini kuvvetlendirdi. Ekrem İmamoğlu ile birlikte 2023 yılındaki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı için halk tarafından doğal aday olarak gösterilen Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne geçmeyeceğini ifade etmişti.

Seçimin kaybedilmesi sonrasında ise Yavaş bir kez daha ABB Başkanlığına talip olmuş ve seçimi kazanmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER