ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini mezun etti

Ankara Gölbaşı’nda bulunan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ilk mezunlarını verdi. Böylece savunma sanayii istihdamında yeni bir gelişmeye imza atıldı.

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini mezun etti

Gölbaşı’ndaki ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ilk öğrencilerini mezun etti. Savunma sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ilk mezunlarını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile ASELSAN arasında 3 Ocak 2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen ASELSAN MTAL'i başarıyla tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni yapıldı.

ASELSAN Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet törenine öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Yenimahalle İlçe Müdürü Veli Karakuş, öğretmenler, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. ASELSAN MTAL'in ilk mezunları diplomalarını SSB Prof. Dr. Haluk Görgün ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol'un elinden aldı.

“BİRÇOK BAŞARILI ÖĞRENCİ BURAYI TERCİH EDİYOR”

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini mezun etti

Mezunlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Görgün, “Bu programın 3 Ocak 2019'da ilk imzası atılmıştı. Geriye döndüğümüzde yapılan emekler noktasında birçok insanın katkısı var. Savunma sanayi Allah'a çok şükür, göğsümüzü kabartan, birçok çalışmayı birçok güzide şirketimizle birlikte Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu bizlere verdiği vizyon ve sorumlulukla ve destekle herkesin sektördeki herkesin samimiyet ve gayretle vatan sevgisiyle ülke sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, fedakarlıkla çalışarak geldiği bir durum. Birçok okulu tercih edebilecekken yüzde 1'lik, binde 5'lik dilimlerden ASELSAN MTAL'yi tercih öğrencilerimizin buraya yönlendirilmesinde bu hedefe, bu vizyona, bu bayrak sevgisine inanarak ailelerimizi yönlendirmesiyle kayıtlar yapıldı ve Allah'a çok şükür 4 yılda geçen süreçte gördük ki karşılıklı emekle bugünlere gelindi. Bugün Türkiye'de belki en donanımlı insanlar olarak, lise mezunu insanlar olarak bu genç kardeşlerimiz, öğrencilerimiz yetişti. Bununla hepimiz gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlar diplomalarını Prof. Dr. Haluk Görgün ile Ahmet Akyol'un elinden alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. ASELSAN MTAL, teknoloji ve bilimin liderliğinde, dijital çağın ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirmek hedefiyle kuruldu.

Geliştirilen eğitim programı sayesinde, son teknolojiyle donatılan atölye ve laboratuvarlarda eğitim gören öğrencilerin, elektrik-elektronik ile makine ve tasarım alanlarında erkenden uzmanlaşma sürecine girmesi ve böylece nitelikli iş gücünün milli savunma sanayine kazandırılması amaçlanıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER