ANASAYFA Ankara Aşık Veysel'in torunu Gül Eda Hür ABB Meclisinde CHP Grup sözcüsü oldu

Aşık Veysel'in torunu Gül Eda Hür ABB Meclisinde CHP Grup sözcüsü oldu

Yerel seçimlerin ardından il ve ilçe meclislerinde görev dağılımı işlemleri sürüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran CHP'nin yaptığı bir atama gündem oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Aşık Veysel'in torunu Gül Eda Hür ABB Meclisinde CHP Grup sözcüsü oldu

Mansur Yavaş'ın CHP adayı olarak bir kez daha kazandığı ABB Başkanlığı seçiminde partinin bir diğer başarısı da şehirde çoğunluğu elde etmesi olmuştu.

ABB Başkanı Yavaş seçimlerde kendisinin seçimi kazanması kadar mecliste çoğunluğu elde etme adına ilçelerde de kazanmasının önemine vurgu yapmıştı. Seçim sonrasında hem şehir hem de ilçelerde çoğunluğu kazanan Cumhuriyet Halk Partisi ABB Meclisinde görev dağılım sürecine devam ediyor.

AŞIK VEYSEL'İN TORUNU ABB MECLİSİNDE GRUP SÖZCÜSÜ OLARAK ATANDI

ABB Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran CHP'nin grup sözcüsü Gül Eda Hür oldu. Parti içinde uzun süredir görev alan Hür'ün siyasi kimliğine ek olarak özel bir unvanı daha bulunuyor. Hür, ünlü Türk ozanı Aşık Veysel'in torunu.

CHP'nin ABB Meclis tarihinde ilk kadın grup sözcüsü olan Gül Eda Hür yaptığı açıklamada “'Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem, yerel iktidar sevincini yaşadığımız bu günlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li ilk kadın Grup Sözcüsü olarak görevlendirilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kıymetli göreve beni layık gören başta kıymetli Çankaya Belediye Başkanım Sn. Hüseyin Can Güner’e , İl Başkanımız Sn. Ümit Erkol’a ve Ankara’nın Başkanı Sn. Mansur Yavaş’a, tüm meclis üyelerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

GÜL EDA HÜR KİMDİR?

Kimya Mühendisi olan Gül Eda Hür, 2010 - 2014 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde okudu. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'ne başladı. Özel bir firmada kimya mühendisi olarak görev yapan Hür, TMMON Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürürken, siyasi kariyerini de devam ettiriyor. 

Gül Eda Hür'ün siyasi kariyerinin ilerde ne noktalara geleceği şu an için merak konusu oldu. Hür'ün en kısa zamanda görevine başlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da fırtına ve yağış tekrarlanacak mı? Ankara pazar hava durumu nasıl olacak

Ankara'da fırtına ve yağış tekrarlanacak mı? Ankara pazar hava durumu nasıl olacak