ANASAYFA Ankara Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren ile 80 dakikaya düşecek

Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren ile 80 dakikaya düşecek

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde yapılacak olan süper hızlı tren projesi kapsamında ulaşımın 80 dakikaya ineceği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren ile 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün Diyarbakır’da gençlerle bir araya geldi. Burada gündem hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunan Uraloğlu, yaptığı açıklamalarda gerçekleştirilecek olan süper hızlı tren projesi ile birlikte vatandaşla Ankara ile İstanbul arasının 80 dakikaya kadar düşürüleceği öğrenildi. Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda hem gündem hem de hızlı tren projeleri hakkında açıklamalar şu şekildeydi;

"ÜLKEMİZİN KONUMU ÇOK DAHA GÜÇLENECEKTİR!"

Ülkemizin ticaret anlamında bakıldığı zaman konum olarak avantajlı bir yerde olduğundan bahseden Uraloğlu bu çerçevede  “Ticaret geçmişten bugüne hep doğu batı ekseninde gelişmiştir. İpek Yolu’ndan tutun Modern İpek Yolu’na kadar burada biz Doğu-Batı koridorunun tam ortasındayız. Ve Kuzey-Güney koridorları var. Bunlar da belli görevler görüyor. Kuzey koridora bakacak olursak; Rusya-Ukrayna Savaşı var. Güney koridora baktık mı Süveyş Kanalı’ndaki sıkıntılardan dolayı Ümit Burnu dolaşılıyor. Ümit Burnu’ndan 45 günde, Süveyş Kanalı’ndan 35 günde burada yapmayı planladığımız, Türkiye’yi ve bölgemizi özellikle ilgilendiren bir kalkınma koridoru var. Havalimanından başlayıp Basra Körfezi’nden Ovaköye, oradan da ülkemize ve Avrupa’ya gidecek. Bununla beraber de biz bu koridoru destekleyeceğiz. İnşallah yakın zamanda çalışmalarına başlayacağız. Ülkemizin bu anlamdaki konumunu çok daha güçlendirecektir” dedi. 

Ticaret hakkında yaptığı açıklamaların yanı sıra ulaşımda yapılacak değişiklik sonucunda Ankara ile İstanbul'da mesafenin azalacağından bahsetti. 

ANKARA - İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA İNDİRİLECEK!

Hızlı tren projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uraloğlu, "İlerleyen zamanda yine Mardin’den Diyarbakır’a da ayrı bir hızlı tren hattını da projelendirerek önümüzdeki süreçte onu da hayata geçireceğiz. Hızlı tren artık biz yetmiyor. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren projesiyle 80 dakikada seyahat etme imkanımız olacak. 14 ilde biz bakanlığımız olarak raylı sistemlere destek veriyoruz. Diyarbakır’da da bir Diyar Ray projemizi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden projelerini dillendiriyor. Projesi bitti. Onu inşallah önümüzdeki süreçte 1 Nisan’dan itibaren startı vererek Diyarbakır’ımıza kazandıracağız inşallah.” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Instagram ve Facebook’ta hizmet kesintisi global kaynaklı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Instagram ve Facebook’ta hizmet kesintisi global kaynaklı