ANASAYFA Ankara Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT seferlerine bayram düzenlemesi geldi

Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT seferlerine bayram düzenlemesi geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda Ankara çıkışlı dahil olmak üzere bazı tren seferlerine bayram düzenlemesinin yapıldığı belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT seferlerine bayram düzenlemesi geldi

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile birlikte yoğunluğun yaşandığı ulaşım araçlarından biri olan tren seferlerinde düzenlemeye gidildi. Ankara çıkışlı pek çok tren seferlerinden normal şartlarda da sıklıkla yoğunlukların yaşanmasının ardından bayramın gelmesi ile birlikte bu sayı neredeyse iki katına çıktı. 

Durum bu şekilde olunca da konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamalarda YHT seferleri için düzenlemeye gidildiği belirtildi.

YHT SEFERLERİNDE BAYRAM DÜZENLEMESİNE GİDİLDİ!

Konuya ilişkin Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda, "Yüksek Hızlı Tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız. Günlük sefer sayısını Ankara-İstanbul hattında 13+13’ten 14+14’e, Konya-İstanbul hattında 4+4’ten 5+5’e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi Cumartesi günleri de işletilecek” şeklinde ifadeler ile hem sefer sayılarının artırıldığı hem de koltuk sayılarında da değişiklik yapıldığını ifade etti. 

ANKARA - ESKİŞEHİR YHT YOLCU SAYISI 20 MİLYONU GEÇTİ!

Yapılan bu düzenlemenin yanı sıra Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda açılışından bu yana 20 milyondan fazla yolcu taşındığının bilgisini de verdi. 

Buna göre, "22 yıl içinde demir yollarına 57 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Özellikle hızlı tren altyapımızla Türkiye dünyanın en iyi demir yolu altyapılarından birine sahip oldu. 13 Mart 2009'da Eskişehir-Ankara hattıyla ülkemizde ilk YHT ile tanışan şehir Eskişehir oldu. Ankara ile Eskişehir arasında başlayan YHT işletmeciliği, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, İstanbul-Konya, Konya-Karaman ve elbette son olarak geçen yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas-Ankara güzergahlarında devam ediyor. Şu anda hızlı tren hatlarımız 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla dolaylı hizmet vererek ülkemiz nüfusunun yüzde 35'ine doğrudan, yüzde 54'üne bağlantılı olarak ulaşıyor." ifadelerinin yanı sıra sefer sayılarının da oldukça düşürüldüğü hakkında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu, öldürülen yavru kediler hakkında konuştu! Takipçisi olacağız

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu, öldürülen yavru kediler hakkında konuştu! Takipçisi olacağız