Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! Ankara-Samsun arası seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankaralılara müjdeyi verdi. Ankara-Samsun arası karayolu seyahat süresi 7 saatten 2 saat 45 dakikaya düşüyor!

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! Ankara-Samsun arası seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Samsun'da yapılan ulaştırma yatırımlarını yerinde incelemek için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

Burada yaptığı açıklamada Bakan Uraloğlu, Samsun'da yapılan kara yolu yatırımlarında 120 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 313 kilometreye, 119 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 375 kilometreye; 3 bin 752 metre uzunluğunda 55 köprüyü 17 bin 200 metre uzunluğunda 123 köprüye çıkardıklarını belirtti.

Uraloğlu, ‘’Bu yıl sonuna kadar 421 metre uzunluğunda 4 köprü daha inşa etmeyi planlıyoruz. Samsun’un 553 metre uzunluğunda tek bir tüneli vardı, ona 2 bin 325 metre uzunluğunda 2 tünel daha ekledik.” dedi.

ANKARALILARA MÜJDE GELDİ

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağları ile ilgili yaptığı açıklamasında ise, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açıldığını aktardı.

Bir sonraki hedeflerinin, Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getirmek olduğunu bildiren Uraloğlu, Ankara-Samsun arası kara yolu seyahat süresinin 7 saatten 2 saat 45 dakikaya düşeceğinin müjdesini verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER