Bakan Yerlikaya'dan Ankara dahil 10 ile Sibergöz-22 paylaşımı! 15 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara dahil 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Sibergöz-22 operasyonlarında 15 şüpheli şahısın yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, Ankara dahil 10 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-22 operasyonlarının detaylarını açıkladı.

Yerlikaya'nın paylaşımına göre, Kayseri merkezli ve Ankara dahil, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van'da, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-22 operasyonlarında 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Yerlikaya'dan Ankara dahil 10 ile Sibergöz-22 paylaşımı! 15 gözaltı

Sibergöz-22 operasyonlarında; "Telegram" mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanallarıyla ödemelerin yapılıp, görüntülerin satın alındığının tespit edilmesi üzerine şüpheliler yakalanırken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

SANAL VATANDA SANAL DEVRİYELER GÖREVİNİN BAŞINDA

Bakan Yerlikaya, kara vatanda olduğu gibi sanal vatanda da sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu belirttiği paylaşımında, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerine tebrik etti ve en hassas oldukları konuların başında çocukları korumak geldiğinin altını çizdi.

Haberankara.com