ANASAYFA Ankara Başkent Ankara'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Başkent Ankara'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Ekonomik durumu müsait olan ve Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları takip ederek başvurularını gerçekleştirdikten sonra kura yoluyla hak sahibi olarak belirleniyor. Bu çerçevede Hacca gitmeye hak kazanan Müslümanlar da Ankara'dan dualarla uğurlandı
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Başkent Ankara'dan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

 ANKARA (AA) - Kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce Müslüman, başvurularının ardından hak sahibi olabilmek için kura sonuçlarını beklemişti. Kura sonuçları açıklanırken Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Milyonlarca hacı adayı, kutsal topraklara gitmek için yola çıkmaya hazırlanırken  2024 Hac kura çekilişi geçtiğimiz günlerde noter huzurunda tamamlandı. 2 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kura sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan hacı adayları, Hac yolunu tutmaya başladı. 

ANKARA'DAN İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Hac kafilesinin hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı Gidiş Terminali'nde düzenlenen törene, hacı adayları ve yakınları katıldı. Hacı adayı N. Y., yaptığı açıklamada, 14 yıldır hacca gitmek için beklediğini, bugün yola çıktığı için büyük sevinç yaşadığını söyledi. Hazreti Muhammed ve sahabelerin yaşadığı yerleri ziyaret edeceklerini aktaran Y., "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Herkesin gitmesini tavsiye ediyorum." dedi.

Kurada 14 yıl sonra ismi çıkan H. A., duygularını tarif edecek kelimeler bulamadığını belirtti. Yaklaşık 2,5 milyon kişi arasında kurada ismi çıktığı için duyduğu mutluluğu dile getiren A., "İnşallah sağ salim gider geliriz. Şu an Gazze'de, Filistin'de ve dünyanın başka yerlerinde Müslüman kardeşlerimizin çektiği acılar inşallah hacıların dualarıyla son bulur." temennisinde bulundu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama törenin ardından ilk kafiledeki hacı adayları ve diyanet görevlileri, pasaport kontrolü ve işlemlerin tamamlanmasının ardından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diğer illerden de hac kafileleri yola çıkmaya başladı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara’daki ATV şampiyonasına katılan Eskişehirli sporcu 4'üncü oldu

Ankara’daki ATV şampiyonasına katılan Eskişehirli sporcu 4'üncü oldu