Başkentray çalışmıyor mu? Başkentray banliyö treni neden arıza yaptı?

Ankaralıların günlük hayatta en çok kullandığı ulaşım çeşitlerinden olan banliyö trenlerinden arıza haberi geldi. Tren istasyonlarında bekleyen vatandaşlar neden trenin gelmediğini araştırmaya başladı.

Ankara'da metronun olmadığı yerde de hızlı bir şekilde raylı sistem yolculuğu yapılması adına inşa edilen banliyö trenleri uzun yıllardır kullanılmaya devam ediliyor. Her yıl yüz binlerce insanın kullandığı bu araç belirli dönemlerde çeşitli nedenlerden dolayı hizmetlerinde aksamalar yaşıyor.

Benzer bir durum bugün yaşandı. Ankara banliyö trenleri ya da resmi adıyla Başkentray seferlerinde aksamalar yaşandığı öğrenildi. Konu ile ilgili aramalar yapan vatandaşlar sorunun nedenini araştırmaya başlandı.

BAŞKENRAY ÇALIŞIYOR MU?

Başkentray seferlerinde neden gecikme yaşandığı sorusunu merak eden insanlar sorusuna yaptığı araştırma sonucu cevap buldu. Başkentray'da yaşanan arızanın yarım saatten fazla sürdüğü fakat sonradan açıldığı bildirildi. Söz konusu arıza nedeninin ise sinyallerde yaşanan bir arıza olduğu ifade edildi.

Gün içinde duraklarda bekleyen vatandaşlar normal saatten farklı bir zaman diliminde trene binebilirler. Bu durumun nedeni ise trenin arıza yaptığı süre boyunca hareket edememesi olarak gösterilecek. Arızanın giderilmesi ve herhangi bir olumsuz durumun olmaması en büyük teselli oldu.

SONRAKİ HABER