Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 12 Şubat tarihinde Çankaya Bahçelievler'de motosikletli grubun kaldırımda yürüyen insanları ellerindeki silahla korkuttukları ve rahatsızlık verdikleri ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar neticesinde şahıslar gözaltına alındı.
Ekiplerin gerçekleştirdiği incelemelerde olay sırasında kullanılan ve halk arasında paniğe sebep olan siyahların boncuk atana oyuncak tabancı olduğu belirlendi. Silah, sahibi tarafından polise teslim edildi.
Ankara'nın Çankaya ilçesinde, motosiklet üzerindeyken ellerindeki oyuncak silahla çevredekilere korku ve panik yaşatan 4 şüpheliden 1'i tutuklandı.
İHBAR ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 12 Şubat'ta Çankaya ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde motosikletli bir grubun kaldırımda yürüyen insanları ellerindeki silahla korkuttukları ve çevredekilere rahatsızlık verdikleri ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.
Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalarda, çevreye rahatsızlık verdikleri tespit edilen şüpheliler B.İ, G.G, B.A. ve E. V. gözaltına alındı.
Yapılan incelemelerde, olay sırasında kullanılan ve halk arasında paniğe neden olan silahın, boncuk atan oyuncak tabanca olduğu belirlendi. Bahse konu oyuncak silah, sahibi tarafından polise teslim edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.
Aktarılan habere göre şüphelilerden B.İ'ni haklşk arasında korku ve pnaik yaratmak amacı ile tehdit suıçundan tutuklandığı belirtildi. 3 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.