Beypazarı halkı yağmur ve şükür duası yapmak için buluştu

Ankara'da yüzyıllardır anadolu topraklarında devam eden gelenekler devam ettiriliyor. Özellikle yağmur hem dini hemde kültürel olarak çok özel olarak anlamlandırılıyor.

Beypazarı halkı yağmur ve şükür duası yapmak için buluştu

Günümüzde kırsal kesimlerde devam eden bir ekinlik olan yağmur duası genellikle yağışların istenilen seviyede olmadığında ya da hiç olmadığında insanlar yağmur duası için ellerini gökyüzüne açıyor. Allah'tan yağmur isteyen insanlar duaları kabul olduğunda da dua etmeye devam ediyor.

Beypazarı halkı yağmur ve şükür duası yapmak için buluştu

YAĞAN YAĞMURLARA ŞÜKREDİLDİ

Dualarını yağmurun devamlılığı ve yağan yağmurlar için şükür anlamında yine yapan vatandaşlar birlik ve beraberliklerini pekiştirmek adına törenlerde yapıyor.

Konu ile ilgili olarak Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir yağmur ve şükür duası etkinliği gerçekleştirildi. Yerel halktan her yaştan vatandaşın katıldığı dua merasiminde kültür mirası olan Ankara Seymenleri gösteri yaptı, Mehteran takımı da marşları seslendirdi.

Beypazarı halkı yağmur ve şükür duası yapmak için buluştu - Resim : 2

HEP BİR AĞIZDAN AMİN DENİLDİ

Beypazarı ilçesinde yer alan Çayırlık mevkisinde yapılan törende vatandaşlar hep bir ağızdan Beypazarı İlçe Müftü Yardımcısı Mahmut Arcaklıoğlu'nun duasına amin dedi.

Müftü Yardımcısı Arcaklıoğlu duasında ve yaptığı konuşmasında yağmurun toprak ve insanlar için ifade ettiği maddi ve manevi anlama yer verdi. Dua merasimi yemek ikramı ve Beypazarı sakinlerinin kendi aralarında yaşadığı sohbet dolu anlar ile sona erdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER