Beypazarı’nda kuraklığa karşı yağmur duası edildi

Kurak geçen ilkbahar nedeniyle endişeye kapılan Beypazarı halkı, yağmur duasında bir araya gelerek rahmet için ellerini semaya açtı. Duanın ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Beypazarı’nda kuraklığa karşı yağmur duası edildi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, ilkbahar mevsiminin yağışsız geçmesi üzerine bölge halkı yağmur duası için bir araya geldi.

DUA EDİLDİ

İlçede uzun süredir etkili olan kurak hava, çiftçiler başta olmak üzere vatandaşları tedirgin etti. Bunun üzerine geleneksel bir uygulama olan yağmur duası düzenlendi. Köy mezarlığı yakınlarında toplanan vatandaşlar, hep birlikte dua ederek rahmet yağmurlarının başlamasını temenni etti.

Yağmur duası esnasında sık sık tekbir getirilirdi ve törenin ardından birlik ve beraberlik içinde yemek ikramı yapıldı. Bölge halkı yaşanılan kuraklıktan hayli mustarip. Özellikle çiftçiler, ürün üretemedikleri için maddi sorunlar yaşıyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER