ANASAYFA Ankara Bilkent Üniversitesi öğrencilerine trafik konusunda bilinçlendirme yapıldı

Bilkent Üniversitesi öğrencilerine trafik konusunda bilinçlendirme yapıldı

Genç nesilleri trafiğin olumsuz sonuçlarına karşı erkenden uyarmak adına Ankara Emniyet Müdürlüğü bir sosyal sorumluluk hareketine imza attı. Şehrin önde gelen eğitim kurumlarından olan Bilkent Üniversitesinde kurulan alanda öğrencilere bilgiler verildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Bilkent Üniversitesi öğrencilerine trafik konusunda bilinçlendirme yapıldı

Trafik konusunda daha fazla farkındalığı arttırmak adına çeşitli projelere imza atan Ankara Emniyet Müdürlüğü üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Bilkent Üniversitesi'nde kurulan standa ilgi yoğun oldu.

BİLKENTLİ ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Önceki yıllarda da benzer programlar dahilinde üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri kurulan stantta sözlü ve uygulamalı eğitimler verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü trafik polisi ekipleri kullandıkları araç ve ekipmanları öğrencilerinde deneyimlemesini sağlayarak onlara özel anlar yaşattı.

Kurulan gezici tırda ise bir aracın kaza yaptığı esnada nasıl bir şekilde sarsıldığını anlatan bir simülasyon sistemi yer aldı. Tırın önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Öğrenciler trafik aracından megafonla anons yapma gibi anlarda yaşadı. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda da “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bilkent Üniversitesi öğrencilerimizle trafikte farkındalığı artırmak amacıyla bir araya geldik. Hem pratik hem de teorik eğitimlerle genç sürücülerimizi bilgilendiriyor, eğitimlerimize devam ediyoruz” denildi.

HER YAŞTAN İNSANAN YÖNELİK PROGRAMLAR SÜRÜYOR

Emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalarda öğrencilerin aldığı eğitimlere ek olarak toplumun her yaşından insana bilinçlendirme programları yapılıyor. Son yıllarda üst üste yaşanan kazalar eğitimlerin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Trafiği küçük yaşlardan itibaren insanlara sevdirmek için çalışan ekipler çeşitli alanlarda güncel faaliyetlerini devam ettiriyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü 'de bu kapsamda güncel olarak eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara için fırtına uyarısı verildi! Valilik açıklama yaptı

Ankara için fırtına uyarısı verildi! Valilik açıklama yaptı