Bir Runkara coşkusu daha sona erdi

Başkent’te hafta sonu Runkara rüzgarı esti. Binlerce sporsever bu sene üçüncüsü düzenlenen Runkara koşusuna katıldı.

Bir Runkara coşkusu daha sona erdi

Ankara’da 3. Runkara Yarı Maratonu koşuldu. 4 bin sporcunun katıldığı maratonda kadınlarda Etiyopyalı, erkeklerde ise Kenyalı atlet zafere ulaştı.

Ankara’da 3. Runkara Yarı Maratonu’nda binlerce sporcu ter döktü. Başkent Millet Bahçesi'nden start alan 21, 10 ve 5 kilometrelik yarışlara toplam 4 bin sporcu katıldı.

Etkinlik, Ankara Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi iş birliğinde gerçekleşti.

Yarışın startını Ankara Valisi Vasip Şahin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse ve diğer yetkililer verdi.

Bir Runkara coşkusu daha sona erdi

Vali Şahin, organizasyonun ulusal ve uluslararası önemine dikkat çekerek, "Runkara Yarı Maratonu, Ankara’da marka haline gelecek" dedi.

Runkara Yarı Maratonu’nun Birincileri

Yarışın sonunda kadınlarda 21 kilometrede Etiyopyalı Hirut Jemberu Girma 1 saat 17 dakika 25 saniye ile birinci olurken, Nursena Çeto ikinci ve Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde ise Kenyalı Obadiah Kiplangat Rop 1 saat 7 dakika 46 saniye ile birinci, Boaz Kiptoo Kiplagat ikinci ve Hüseyin Can üçüncü oldu.

Maratonun ara kategorilerde de heyecan vardı. 10 kilometrede kadınlarda Derya Kunur, erkeklerde Enbiya Yazıcı birinci olurken, 5 kilometrelik eğlence koşusunu kadınlarda Gonca Bozdağ, erkeklerde Furkan Değer önde bitirdi.

Yarışın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Runkara etkinliğin, önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımlı olarak düzenlenmesi planlanıyor. Hem ülkemiz için, hem de Ankara için, spor adına büyük bir heyecan yaratan Runkara etkinliğinin 2026 yılında daha geniş kapsamlı düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: Orhan Sal
SONRAKİ HABER