Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Çankaya Belediyesine operasyon düzenledi. Gözaltı kararı verilen isimler arasında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de bulunuyor.
Operasyonlarda gözaltı kararı olan şüphelilerden 27'si gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin alınmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği aktarıldı.
Çankaya Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından çok sayıda CHP'li partili ve parti destekçisi belediye binası önünde toplandı.
ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Çankaya Belediyesine operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de bulunduğu 36 şüpheli hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet alma", "rüşvet verme" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından gözaltı kararı verildi.
Operasyonlarda gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 27'si gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Operasyonun ardından çok sayıda CHP'li ve parti destekçisi Çankaya Belediyesi'nin önünde toplanırken, belediye binasının önünde ve giriş katında ise kalabalık oluştu.
Polis ekipleri, belediye çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bina girişinde kontrollü geçişin sağlandığı aktarıldı.