Çankaya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada yargılama devam ediyor

Ankara’nın Çankaya ilçesinde iki kız kardeşin hayatlarını kaybetmesine neden olay ile ilgili olarak yargılama devam ediyor. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık şoför savunma yaptı.

Çankaya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada yargılama devam ediyor

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 4 Ağustos’ta meydana gelen trafik kazasında bir hafriyat kamyonu hareket ederek yol kenarında yürüyen iki kız kardeşe çarpmıştı. Bu kaza nedeniyle iki kız kardeş hayatlarını kaybetmiş ve kamyon sürücüsü de tutuklanmıştı. Olaya ilişkin davanın duruşması bugün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu olarak yargılanan sanık M.Ü duruşmaya katıldı ve savunmasını yaptı. Ayrıca duruşmaya olayda hayatını kaybedenlerden A.G.’nin çocukları ve taraf avukatları da yer aldılar. Mahkeme başkanı duruşmada sözü sanık M.Ü.’ye vererek savunmasını yapmasını istedi.

"Bir şeyin üzerinden geçtiğimi fark ettim, araçtan inip bakınca ölenleri gördüm"

Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden sanık, "Olay günü hafriyat almak için alana geldim. Yolun kenarı olan, okulun yanında bulunan yere yanaştım. Araç çalışır vaziyette bekliyordum. Arkama bir araç daha gelince yol tek yön olduğundan trafik kapandı. Ben de trafiği aksatmamak için arabayı ileri almak zorunda kaldım. Yayalar kör noktada kaldılar. Aynalarımı kontrol ettim ancak göremedim. Bir şeyin üzerinden geçtiğimi fark ettim, araçtan inip bakınca ölenleri gördüm. Sonrasında şoka girdim. Bir kusurum yoktur. Maktuller kör noktamda kaldıkları için görmedim. Sağ aynamdan baktığımda kimsenin olmadığını görerek hareket ettim. Ancak kamyon olduğu için yaklaşık 5-10 kilometre hız civarıyla yavaş bir şekilde çıktım" diye konuştu.

Çankaya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada yargılama devam ediyor

"Annemi saçından ve ayakkabısından tanıdım"

Yaşanan olayda hayatını kaybeden A.G.’nin kızı B.K., yaşanan olayı görmediğini ifade ederek, "Annem, sabah teyzemle markete gideceklerini söylemişti. Sonra kardeşim telefon açtı bana, 'Galiba annemiz ölmüş' dedi. Olay yerine gittiğimde annem tanınacak halde değildi. Annemi saçından ve ayakkabısından tanıdım. Teyzem, vefat etmeden önce hastanede 'Bilerek çarptı bize' dedi. Dört teker üzerinden geçti üzerlerinden. Ben bunun bir cinayet olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"'Yaşıyor mu?' diye sordum, cevap gelmedi"

Maktul A.G.’nin oğlu U.A. da şunları anlattı:

"Babamla konuşurken annemin trafik kazası geçirdiğini söylediler. 'Yaşıyor mu?' diye sordum, cevap gelmedi. Onun üzerine olay yerine gittik. Annemin yüzü tanınmayacak haldeydi. Teyzemi sorduk, hastaneye kaldırıldığını söylediler. Akşam acil serviste bilerek çarptığını söyledi. Teyzem ablama söylemedi ama teyzem bana söyledi. Olayın olduğu yerden geçmelerinin sebebinin, şantiye alanının geçmekte oldukları yeri kapattığını ve o yüzden oradan geçmek zorunda kaldıklarını söyledi. Annemi sordu; ben de annemin ölmüş olduğunu söyleyemedim."

"Dört teker ölenlerin üzerinden geçti"
Mahkeme huzurunda dinlenen tanık B.Ş., "Olay anında ben de oradaydım. Ölenler aracın kör noktasındaydı. Sanık çok yavaş hareket ettirmişti, şahıslara çarptığını gördüm. Yaklaşık 6-7 metre hareket ettikten sonra durdu. İndikten sonra çarptığını gördü. Sanığın kullandığı aracın sağ arkasında arka arkaya ve yan yana dört teker vardı. Dört teker ölenlerin üzerinden geçti. Kaza olduktan sonra sanık şoka girdi. Ambulansı ben aradım" ifadelerinde bulundu.

Mahkeme başkanı tarafların beyanlarını aldıktan sonra ara kararı açıkladı. Buna göre sanık şoför M.Ü’nün tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ayrıca mahkemede olay yeri keşfinin yapılmasına ve duruşmanın 17 Şubat’a ertelenmesine hükmedildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER