Türkiye’de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile beraber trafik yoğunlukları da görülmeye başlandı. Bayram tatilini memleketlerinde veya ikametlerinin olduğu kentlerin dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıktılar. Araçları ile trafik yoğunluğuna neden olan vatandaşların oluşturdukları trafik yoğunluğu özellikle geçiş güzergahlarında olan kara yollarında daha fazla görünüyor.
Çankırı-Ankara ve D-100 kara yolunun Çankırı kesiminde de trafik yoğunluğu oluşuyor. Trafik akışı bu yoğunluktan dolayı zaman zaman yavaşlıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları uygulamalarla sürücülere rehberlik ediyorlar.
BAYRAM TRAFİĞİ BAŞLADI
Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Çankırı-Ankara ve D-100 kara yolunun Çankırı kesiminde trafik yoğunluğu devam ediyor. Bayram için memleketlerine gitmek isteyenler, İstanbul-Samsun kara yolunun Ilgaz mevkisinde ve Çankırı-Ankara kara yolunda yoğunluk oluşturdu.

Araç yoğunluğu nedeniyle trafik akışı zaman zaman yavaşladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürücüler, aşırı hız, takip mesafesi ve hatalı sollama konularında uyarılıyor.
Bayram sonuna kadar trafik yoğunluklarının yer yer görülmesi bekleniyor. Özellikle bayram dönüşü trafik yoğunluğunun çok daha fazla olması bekleniyor.