ANASAYFA Ankara Çerkeş Kızılcahamam yolu Karga Köyü mevkisinde kazalar sıfırlandı

Çerkeş Kızılcahamam yolu Karga Köyü mevkisinde kazalar sıfırlandı

Ankara'nın komşu ili Çankırı'da Çerkeş - Kızılcahamam Karayolu Karga Köyü mevkisinde sıkça yaşanan kazalar Jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Jandarma ekipleri tarafından yürütülen denetim sonucu yol boyunca yapılan iyileştirmelerle de kazalar sıfıra indirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Çerkeş Kızılcahamam yolu Karga Köyü mevkisinde kazalar sıfırlandı

ÇANKIRI (AA) - Ülkemizde trafik güvenliğinin sağlanması için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kazaların sık yaşandığı ve kaza riskinin fazla olduğu bölgelerde ekipler harekete geçerken Çankırı'da, Çerkeş - Kızılcahamam kara yolu Karga Köyü mevkisinde yaşanan kazalar, yol boyunca yapılan iyileştirme ve jandarma ekiplerince yürütülen denetim sonucu sıfıra indirildi.

Bölgede yaşanan kazalar nedeniyle harekete geçen ekipler, kazaların en aza indirilmesi için çalışmalarını titizlikle yürütürken İstanbul - Samsun ile Ankara - Bolu Karayollarını birbirine bağlayan, yük ve yolcu taşımacılığında yoğun olarak kullanılan 46 kilometrelik kara yolunun Karga Köyü mevkisinde çalışma başlatıldı. Bölgede sıkça yaşanan kazalar nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca çevirme ekipli radar ve hız denetimi ile dronla havadan trafik kontrolü artırıldı.

ÇERKEŞ - KIZILCAHAMAM KARAYOLU ÜZERİNDE KAZALAR NEREDEYSE SIFIRA İNDİRİLDİ

Bölgede yapılan yol düzenleme çalışmaları ve jandarma ekiplerinin çalışması sonucu son 9 aydır Karga köyü mevkisinde kaza meydana gelmedi. İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Üçel, Çerkeş-Kızılcahamam yolunda, özellikle ağır tonajlı araçlar nedeniyle trafik yoğunluğunun fazla olduğunu söyledi.

Bölgede sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken unsurlardan birinin değişken hava koşulları olduğuna dikkati çeken Üçel, "Özellikle yüksek rakım sebebiyle sonbahar ve ilkbahar aylarında yoğun yağış alması, kış aylarında ise yükselti ile kar yağışının fazla olması, sürüş güvenliğini tehlikeye atmakta, bu da trafik kazalarına neden olmaktadır. Yolun 17-23. kilometreler arasında kalan bölgede yüksekliğin artması, sıcaklığın düşmesi sonucu yoğun sis ve gizli buzlanma göze çarpmaktadır." ifadelerini kullandı.

Trafik jandarması olarak Çerkeş-Kızılcahamam yolunda trafik güvenliğini etkileyen heyelan, çukur, çökme, dökülmüş malzeme ve eksik yol işaretleri gibi olumsuzlukları tespit ederek ilgili kurumlarla yazışmalar yaptıklarını anlatan Üçel, trafik kurallarına uyulmasının da hayat kurtardığının altını çizdi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatayspor - Ankaragücü maçı biletleri satışa sunuldu

Hatayspor - Ankaragücü maçı biletleri satışa sunuldu