CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Şahin'den tepki çeken Irak Türkmeni çocukları söylemi!

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin'in seçim çalışmaları sırasındaki sözleri tepki çekti. Irak Türkmeni çocuklara yönelik kullandığı, ''Bunların büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Gönderirim ben bunları memleketine.'' sözleri tartışmalara neden oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi başkent Ankara'da da partilerin adaylarının hummalı çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin'in seçim çalışmaları sırasında Irak Türkmeni çocuklara yönelik sarf ettiği sözler büyük tepki çekti.

‘’BUNLAR BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN BÜYÜK SORUN OLUR''

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışmaları sırasında Irak Türkmeni 3 çocuğa yönelik tepki çeken söylemlerde bulundu.

Şahin, gördüğü 3 Irak Türkmeni çocuğa yönelik, büyüdüklerinde memleketlerine dönmeleri gerektiği, çünkü Türkiye'ye sorun olacaklarını ve kendisinin çocukları göndereceğini söyleyerek, "Bunların büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Gönderirim ben bunları memleketine. Bunun için benim adaylığımı çekseler bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur." ifadelerini kullandı.

Veli Gündüz Şahin'in 3 çocuğa yönelik söylemi an be an vatandaş kamerasıyla kaydedilirken, görüntülerin sosyal medyaya düşmesi üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medya kullanıcıları Şahin'in o görüntülerinin altına tepkilerini dile getiren açıklamalar yazmaya devam ediyor.

Haberankara.com