Çubuk'ta Ramazan temizliği: Camiler dezenfekte edildi

Ramazana sayılı günler kala Müslümanların camilere ibadet etmek üzere yoğun talep göstermesi bekleniyor. Ramazan gelmeden önce ise Ankara Çubuk'ta ulunan camiler tek tek dezenfekte edildi.

Çubuk'ta Ramazan temizliği: Camiler dezenfekte edildi

Dini bayramlardan biri olan ve Müslümanları yakından ilgilendiren Ramazan'a sayılı günler kaldı. 1 ay boyunca nefis terbiye edecek olan Müslümanlar, hazırlıklarına şimdiden başladılar.

Müslümanların uğrak duraklarından biri olan camiler Ramazan ayında daha da anlamlı hale geliyor. Milyonlarca kişi aynı anda tek yürek olarak Allah ile yakın olma telaşı içerisine giriyor. Özellikle teravih namazı Ramazan'ın anlam ve önemine dikkat çeken en önemli olayların başında geliyor.

CAMİLER PIRIL PIRIL YAPILDI

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki cami ve mescitler dezenfekte edildi.

Belediye ekiplerince ramazan öncesinde 60 cami ve mescitler dezenfekte edildi, çevreleri temizlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Lokman Kılıç, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ramazan geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için ilçe genelindeki çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Camiler birden fazla kişiye ev sahipliği yaptığı ve toplu ibadetlere imkan tanıdığı için zaman zaman kirlenebiliyor. Vatandaşların sağlığı için bu ibadet alanlarının temizlenmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER