Çubuk'ta sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattı

Çubuk ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Mahalle sakinleri, köpeklerin toplanmasını ve bu tür saldırıların önüne geçilmesini talep etti.

Çubuk'ta sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk konuştu

Çubuk ilçesinde Aşağı Çavundur Mahallesi'nden Tahtayazı Mahallesi'ne giden yolda sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Nurullah Efe Gürbüz, yaşadığı korku dolu anları gazetecilere anlattı. Gürbüz, köpeklerin bacaklarını ısırdığını, köpeklerin toplatılmasını istediklerini söyledi. Mahalle sakinleri, çocuklarının güvenliği için köpeklerin toplanmasını talep etti.

KÖPEKLERİN TOPLATILMASINI İSTİYORUZ

Ankara'nın Çubuk Belediyesi sınırlarında sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk yaşadıklarını paylaştı.

İlçeye bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi'nden Tahtayazı Mahallesi'ne giden yol üzerinde dün sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Nurullah Efe Gürbüz, gazetecilere, markete giderken köpekleri besleyen bir kadın gördüklerini söyledi.

Arkadaşı Semih Örücü (11) ile bir anda köpeklerin saldırısına uğradıklarını aktaran Gürbüz, "Bacaklarımızı ısırdılar. Çok korktuk. Biz köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Burada çok köpek var." dedi.

BURDA KİMSE KÖPEKLERİ BESLEMESİN

Köpekler tarafından ısırılan Örücü'nün annesi Semra Örücü de mahallelerindeki sahipsiz köpeklerin toplatılmasını istedi.

Her sabah çocuklarını okula götürdüğünü anlatan Örücü, "Elimizde sopayla köpekleri korkutmaya çalışıyoruz. Köpeklerin alınmasını, toplanmasını istiyoruz. Burada kimse köpekleri beslemesin." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Derya Çiçek ise sahipsiz hayvanların saldırısı sonucu iki çocuğun yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çocuğun başına gelen olayın benzeri Ankara'nın farklı ilçelerinde daha önce yaşanmıştı. Belediyeleri saldırgan köpeklerin toplatılmasıyla ilgili çalışmalarına devam ediyorlar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER