Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya'daki 10 taşınmaz hakkında özelleştirme kararları

Resmi Gazete’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığına dair Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Ankara’daki bazı taşınmazlar hakkında özelleştirme işlemlerine dair kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya'daki 10 taşınmaz hakkında özelleştirme kararları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığına dair Cumhurbaşkanı Kararları yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan bu kararlarda Ankara’yı yakından ilgilendiren özelleştirme kararları yer alıyor. Bazı taşınmazların özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırılırken bir adet de özelleştirme ihalesinin sonucu ilan edildi.

ÇANKAYA’DA 8 TAŞINMAZ ÖZELLEŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı ile Ankara’nın Çankaya ilçesinde Dikmen Mahallesi’nde bulunan 8 adet taşınmaz için özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırıldı. Buna göre 2028 yılının sonuna kadar bu taşınmazların özelleştirilmesine dair işlemlerin tamamlanması gerekecek. Bu özelleştirmelerden elde edilen gelirler ise Hazine’ye aktarılıp Dışişleri Bakanlığı’nın yeni yerleşke inşaatının finansmanında kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya'daki 10 taşınmaz hakkında özelleştirme kararları

ÇANKAYA’DA DSİ’YE AİT TAŞINMAZ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Yayımlanan bir diğer karar ile Ankara’nın Çankaya ilçesinde Kızılay Mahallesi’nde bulunan taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına dair hüküm verildi. Bu taşınmaz da 2028 yılının sonuna kadar tüm özelleştirme işlemlerinin tamamlanması gerekecek. DSİ adına kayıtlı olan bu taşınmazın özelleştirme işlemleri tamamlanana kadar gelir, gider, bakım, onarım, işletim gibi yükümlülükler DSİ’ye ait olacak. Elde edilecek gelir ise DSİ Ankara AR-GE ve eğitim tesisi yapımında kullanılabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya'daki 10 taşınmaz hakkında özelleştirme kararları - Resim : 2

2,3 MİLYAR TL’YE ÖZELLEŞTİRİLDİ

Ankara ile ilgili olarak bugün için yayımlanan son özelleştirme kararı bir özelleştirme ihalesinin sonucunun onaylanması oldu. Ankara’nın Çankaya ilçesinde Alacaatlı Mahallesi’nde bulunan toplam 49.495 metrekarelik taşınmaz için yapılan özelleştirme ihalesinde 2,3 Milyar TL bedelle en yüksek teklifi veren firmaya satılmasına karar verildiği açıklandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER