ANASAYFA Ankara Dolandırıcıların hedefinde Ankaralılar var! 3 günde binlerce kişi arandı bu numara ararsa sakın açmayın

Dolandırıcıların hedefinde Ankaralılar var! 3 günde binlerce kişi arandı bu numara ararsa sakın açmayın

Her geçen gün farklı yöntemlere başvurarak vatandaşların hem duygularını hem de paralarını sömürmeye çalışan dolandırıcılar bir yeni yöntem daha keşfetti.
yazar
Haber Merkezi
Dolandırıcıların hedefinde Ankaralılar var! 3 günde binlerce kişi arandı bu numara ararsa sakın açmayın

Dolandırıcıların hedefinde bu defa Ankaralı vatandaşlar var! Her geçen gün farklı yöntemlere başvurarak vatandaşların hem duygularını hem de paralarını sömürmeye çalışan dolandırıcılar bir yeni yöntem daha keşfetti. Bu yeni yöntemle o kadar inandırıcı davranıyorlar ki şimdiden birçok vatandaş bu dolandırıcıların kurbanı olmaktan son anda kurtuldu.

Dolandırıcıların yeni hedefi internet kullanıcıları oldu. Evinde interneti olan vatandaşları arayan dolandırıcılar buldukları yeni yöntemle vatandaşları aramaya devam ederken özellikle de Ankara'da yaşayan vatandaşlar aynı numara ile aynı bahane üzerine aranarak dolandırılmaya çalışıldı.

DOLANDIRICILAR SENARYOYU GENİŞLETTİ!

Ankara'da yaşayan vatandaşlar aynı gün dolandırıcılar tarafından aynı bahane ile dolandırılmaya çalışıldı. Dolandırıcılar bu defa ev interneti kullanan vatandaşları hedefine koyan dolandırıcılar şimdilik dolandırmaya çalıştıkları vatandaşlar üzerinde başarılı olamasa da ürettikleri senaryo bu defa diğerlerinden çok daha inandırıcı.

Telefon dolandırıcıları yine iş peşinde. Vatandaşların özel bilgilerine ulaşarak paralarını almak isteyen telefon dolandırıcılarının hedefinde bu kez internet sahipleri yer aldı. Ev interneti kullanan vatandaşları arayan telefon dolandırıcılarının olayını dolandırılmaya çalışılan vatandaşlardan birisi olan A.T. anlattı.

ÖZEL BİLGİLERİNİZİ ALMAK İÇİN HER YOLU DENEYECEKLER!

22 yaşındaki A.T. Eryaman bölgesinde oturduğunu, evde öğlen saatlerinde (850) ile başlayan bir numaranın aradığını iletti. A.T. haberankara.com'a konuşurken şunları aktardı;

''Hafta sonu öğle saatlerinde 850 ile başlayan bir numara tarafından aradım. Telefonda konuşan kadın bana evimdeki internetin mahallemde sürecek olan altyapı çalışmaları nedeniyle 3 ay olmayacağını, 3 ay mağdur olmamam için internetimi dondurabileceğimi ya da anlaşmalı farklı bir firmaya 3 aylık devrinin sağlanabileceğini aktardı. Telefon dolandırıcıları son zamanlarda arttığım için bir dakika teyit ediyorum numarayı dedim ve telefonu suratıma kapattı'' dedi.

Ardından yaşanılan olayı aktaran A.T. ''Numarayı teyit ettiğimde evde internet hizmetinden yararlandığım firmanın numarası olmadığını ve internet üzerinde beni arayan numara ile ilgili birçok şikayet olduğunu gördüm. Bu şekilde özellikle de yaşlıları kandırabilirler. Aranan numara ile ilgili vatandaşlar dikkatli olmalı'' dedi.

Yabacı bir telefon numarasının araması durumunda numarayı arama motorları üzerinden teyit etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi ücretsiz kültür gezilerini başlattı! Sincanlılar Çanakkale Nevşehir Bartın Karabük'ü tanıyacak

Sincan Belediyesi ücretsiz kültür gezilerini başlattı! Sincanlılar Çanakkale Nevşehir Bartın Karabük'ü tanıyacak