EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu

Ankara’nın birçok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. MGM'den yapılan uyarılarda Ankara’da etkili sağanak yağış beklendiği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar yapılmıştı. Sağanak sonrası Ankara’nın bazı noktalarında hayat durma noktasına geldi.

Ankara'da yoğun yağıştan dolayı bazı metro istasyonlarında seferler durduruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Ankara'da sağanak yağışın etkisini göstereceğini duyurmuştu. Sağanak yağışların etkisini bir anda göstermesi ile beraber pek çok olumsuzluk meydana geldi. Ankara’nın birçok bölgesinde etkisini göstermeye başlarken Sincan ilçesinde de yer yer yollarda su birikintilerinin olduğu ve araçların ilerlemekte zorluk çektiği anlar ise çevredekilerin kameralarına yansıdı. Görüntülerin ardından Sincan'da su baskını haberleri geldi.

Başkentte etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle Ayaş yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bazı metro girişlerini su basması nedeniyle seferler durduruldu. Ayaş yolu da yoğun yağış sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatılırken pek çok araç da suyun içinde mahsur kaldı.

EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu

AYAŞ YOLUNDA ÇOK SAYIDA ARAÇ SÜRÜCÜSÜ, EKİPLERIN SUYU TAHLİYE ETMESİNİ BEKLEDİ

Öğleden sonra başlayıp etkisini artıran sağanak, birçok ilçede yollarda su birikintilerine neden oldu. Çok sayıda araç sürücüsü, ekiplerin suyu tahliye etmesini bekledi. Bu arada yolda kalan bazı araçlar, iş makineleri ve forkliftlerle suyun olmadığı alanlara çekildi.

EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu - Resim : 2

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAZI İSTASYONLARDA METRO SEFERLERİNİN DURDURULDUĞUNU AÇIKLADI

Metro girişlerini su basması nedeniyle de metro seferleri durduruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ego Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağış sonucu bazı metro istasyonlarında su seviyesinin normal değerlerin üzerine çıktığı belirtilerek, su tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu - Resim : 3

Çalışmalar sonuçlanana kadar, OSB - GOP - Fatih - Harikalar Diyarı - Devlet Mahallesi ve Eryaman 5 istasyonları arasında hizmet verilemeyeceği aktarılan açıklamada, "Değerli Vatandaşlarımız,

Ankara'da meydana gelen yoğun yağmur yağışı sonucunda bazı istasyonlarımızda su seviyeleri normal değerlerin üzerine çıkmıştır. Su tahliye çalışmaları halen devam etmekte olup, EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ ve Ankara İtfaiyesi ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu - Resim : 4

Çalışmalar sonuçlanana kadar, OSB - Eryaman 5 istasyonları arasında hizmet verilemeyecektir. Bu güzergahta ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacak, Metro seferlerimiz de Eryaman 5-Koru istasyonları arasında devam edecektir. Yaşadığımız olağandışı koşullar altında gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.''

EGO duyurdu! OSB Törekent Eryaman 5 arası metro seferleri durduruldu - Resim : 5

Yağışın gün içerisinde etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER