ANASAYFA Ankara Emine Erdoğan başkanlığında seferberlik başlatıldı! Vatandaşlara afişli uyarılar yapılıyor Ankara içinde geçerli

Emine Erdoğan başkanlığında seferberlik başlatıldı! Vatandaşlara afişli uyarılar yapılıyor Ankara içinde geçerli

Suyun verimli ve tasarruflu şekilde kullanılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından afiş dağıtımı yapıldı.
yazar
Haber Merkezi
Emine Erdoğan başkanlığında seferberlik başlatıldı! Vatandaşlara afişli uyarılar yapılıyor Ankara içinde geçerli

Kış aylarında yağışların beklenenin altında yağması barajların birçoğunun dolmamasına neden olmuştu. Uzmanlar kuraklık alarmı verirken birçok ilde konuyla ilgili vatandaşlar uyarılmıştı. Suyun verimli ve tasarruflu kullanılması adına yapılan uyarıların ardından bir yeni gelişme daha yaşandı.

Suyun verimli ve tasarruflu şekilde kullanılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından afiş dağıtımı yapıldı. Kış aylarında yağışların beklenenden az olması barajlardaki doluluk oranlarının azalmasına neden olmuş ve bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş barajlardaki doluluk oranının yeterli olmadığını belirtmişti. Hemen sonrasında kısa süreli yağan yapışlar Başkent dahilinde birçok ilin rahatlamasına neden olurken yeniden konuyla ilgili harekete geçildi.

SU VERİMLİLİĞİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından suyun verimli kullanılması adına afiş ve broşürlerle vatandaşlara uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında vatandaşlar ve çiftçilere yönelik afiş ve broşürler hazırlanırken vatandaşlara bu şekilde uyarılar iletildi.

İklim şartları ile birlikte suyun hem kalitesinin hem de miktarının korunmasına yönelik bastırılan afiş ve broşürlerde vatandaşların su kullanımını bilinçli şekilde yapması gerektiği konusunda uyarılar yer alırken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları çerçevesinde "Türkiye Yüzyılı'na Bir Damla da Sen Ol" sloganıyla halkı bilinçlendirici afiş ve broşürler hazırlanarak 81 ilde dağıtılmaya başlandı.

SEFERBERLİK BAŞLATILDI!

Su verimliliği rehberinde suyun nasıl kullanılması gerektiği gibi bilgilere yer verilirken verimsizliği önlemek amacıyla birçok madde de yer alıyor. Su hayatımızın devamı için büyük bir önem taşırken yapılan çalışmalar ile vatandaşlar suyu verimli kullanılmaya devam ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Mamak Belediyesi'nden Sünnet desteği! Erkek çocuğu olan aileler dikkat toplu sünnetten yararlanın

Ankara Mamak Belediyesi'nden Sünnet desteği! Erkek çocuğu olan aileler dikkat toplu sünnetten yararlanın