Evlenirken fotoğrafçı, evlendikten sonra avukat dolandırdı!

Resul Bacaksız ve eşi, 2019 yılında evlendiklerinde düğün fotoğrafçısının fotoğraflarını vermemesi nedeniyle avukata başvurdu. Çifti, bu kez de avukat dolandırdı.

Evlenirken fotoğrafçı, evlendikten sonra avukat dolandırdı!

Resul Bacaksız ve eşi Ankara’da, 2019 yılı temmuz ayında evlendi. Düğün sırasında anlaştıkları fotoğrafçıdan düğün albümünü teslim alamayan çift, çareyi avukata başvurmakta buldu.

Ancak bu kez de Bacaksız çifti, başvurdukları avukat tarafından dolandırıldı.

‘’TAM 1.5 YIL BEKLEDİM, EN SON AVUKATA BAŞVURDUM’’

İddialara göre Resul Bacaksız, düğününde fotoğrafçıya ücretini teslim etti ancak fotoğrafçı tarafından 1.5 yıl bekletildi ve albümünü alamadı.

Bunun üzerine avukata başvuran Bacaksız, avukat tarafından kendisine davanın açıldığı ve kazanıldığının söylenildiğini belirtti.

Bir süre sonra ise çift, avukattan da haber alamamaya başladı. 2020 yılının sonuna kadar fotoğrafçı tarafından bekletildiğini söyleyen Bacaksız, ‘2020 yılının sonuna kadar tam 1,5 yıl bekledim. Ondan sonra 'hard diskim yandı' diyerek bizi oyaladı. Ben de avukata başvurdum. Durumumu ve mağduriyetimi anlattım. Avukat bununla alakalı dava açabileceğimizi söyledi. 1 Mart 2021 tarihinde avukata vekalet verdim.” dedi.

‘’DAVAYI KAZANDIK, 24-25 BİN LİRA PARA ALACAKSIN’’

Evlenirken fotoğrafçı, evlendikten sonra avukat dolandırdı!

Resul Bacaksız, avukata vekalet vermesi ardından ağustos ayında harç raporu ve bilirkişi ücreti olarak da 2 bin lira ödeme yaptığı ancak 2021 yılının aralık ayına kadar bir daha avukattan haber alamadığını anlattı.

2022 yılının ocak ayında avukatı tesadüfen gördüğünü ve kendisine davayla ilgili soru sorduğunda, ‘’Davayı kazandık, toplamda yatırdığın paralarla birlikte 24-25 bin lira gibi bir para alacaksın. Karşı tarafın yatırması için bir ay kadar bir süre verildi.’’ yanıtını aldığını söyleyen Bacaksız yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Senenin sonuna kadar herhangi bir gelişme olmadı. Avukattan bilgi alamıyordum. Sorduğumda sürekli geçiştirdi. 2022 yılının ocak ayında avukatı tesadüfen gördüm ve durumu sordum. ‘Davayı kazandık, toplamda yatırdığın paralarla birlikte 24-25 bin lira gibi bir para alacaksın. Karşı tarafın yatırması için bir ay kadar bir süre verildi’ dedi”

İki ay sonra avukata tekrar ulaşan Bacaksız, avukatın bu kez de karşı tarafın parayı yatırmadığı, icraya başvurduklarını ve sıra beklediklerini söylediğini iddia etti. Çift, 2023’ün mayısına kadar bir sonuç alamazken, Resul Bacaksız’ın geçirdiği iş kazası ardından başka bir avukata başvurdular.

‘’FOTOĞRAFÇIYLA PROTOLKOL YAPTIKLARINI SÖYLEDİ’’

UYAP sistemi üzerinden kendi adlarına hiçbir dava açılmadığını ve avukata ulaştığında fotoğrafçıyla protokol yaptıkları yanıtını aldığını aktaran Resul Bacaksız sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisi Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sistemi üzerinden eşimin ve benim Kimlik numaram üzerinden kontrol ettiği zaman bizim adımızla açılmış bir dava olmadığını söyledi. Avukata ulaşamadığım için sekreterine bir not bıraktım ve beni aramamasını söyledim. Beni açık açık dolandırmışsınız dedim. Bunun üzerine yarım saat içinde beni geri aradı açmadım. Mesaj yazdım ve 'mahkemeye başvurduğunuzu söylediniz, benim adıma 2,5 yıldır hiçbir dava açmamışsınız' dedim. O da zaten ortada dava olmadığını fotoğrafçıyla protokol yaptıklarını söyledi. Daha sonra mevcut avukatım girdi devreye, protokolleri bizimle paylaşın ödeme tarihlerine bakalım dedi. Bu sözde olduğunu söylediği evrakları bizimle paylaşmadı. Avukatım haziran ayında savcılığa gitti ve dolandırıcılıktan dolayı suç duyurusunda bulundu.”

‘’SAVCILIKTAN ŞİKAYETİME BUGÜNE KADAR CEVAP GELMEDİ’’

Yeni avukatına şikayetlerini geri çekmesi söylendiğini de açıklayan Bacaksız, savcılıktan da bugüne kadar şikayetlerine ilişkin bir dönüş yapılmadığını ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı:

“Yaklaşık 3 hafta önce karşı tarafı temsil eden avukat tarafından bize dönüş yapıldı. Bu konuyla alakalı avukatıma mağduriyetimizin giderileceğini fakat şikayetimizi geri çekmemizi söylemişler. Daha sonra şikayetimizi geri çeksek bile bu avukat suçu olduğu için savcının her halükârda incelemeye alacağını söylediler. Sonuçta yine yargılanırız ve boşuna para vermiş oluruz dediler. Benim şikayetimle ilgili iki savcıyla görüşmüşler ve bu suçtan en fazla kınama cezası alacaklarını, hatta ceza almama ihtimallerinin bile olduğunu söylediler. Bundan dolayı bu suçların göz ardı edilmesini istemiyorum. Savcılıktan şikayetime bugüne kadar hiçbir cevap gelmedi. Ben bu konuyla alakalı adaletin yerini bulmasını istiyorum.”

Haberankara.com

SONRAKİ HABER