ANASAYFA Ankara Gazi Üniversitesi, QS Alan Bazlı Sıralamalarında eğitim alanında 36. sırada!

Gazi Üniversitesi, QS Alan Bazlı Sıralamalarında eğitim alanında 36. sırada!

Bugün Gazi Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre QS Alan Bazlı Sıralamalarında eğitim alanında 420 üniversite arasında 36. sırada yer alındığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Gazi Üniversitesi, QS Alan Bazlı Sıralamalarında eğitim alanında 36. sırada!

Gazi Üniversitesi yeniden dünya sıralamasında yerini aldı! Yapılan açıklamalara göre daha önce 2023 senesinde de eğitim alanında 382 üniversite arasından 27. sıraya giren Gazi Üniversitesi bu sene de 420 üniversite arasından 36. sırada yer aldı.

DÜNYA BAZLI SIRALAMADA 36. SIRADA YER ALDI!

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; Gazi Üniversitesi, QS Alan Bazlı Sıralamalarında "Eğitim" alanında uluslararası istikrarını sürdürüyor. 2023 yılında dünya genelinde "Eğitim" alanında sıralamaya giren 382 üniversite arasında 27. sırada yer alarak, ilk %7'lik dilimde konumlanan üniversitemiz 2024 yılında bu kez sıralamaya giren 420 üniversite arasında 36. sıraya yerleşerek ilk %8'lik dilimde yer aldı.  

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ ROL OYNUYOR!

Elde edilen bu başarı hakkında da detaylı açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalara göre "Bu süreçte Gazi Üniversitesi, Türkiye'deki üniversiteler arasında "Eğitim" alanında öncü konumunu korurken hem 2023 hem de 2024 yıllarında Türkiye'den bu alanda sıralamaya giren üniversiteler arasında birinci sırada yer aldı. Üniversitemizin bu istikrarlı başarısı, akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları, güçlü eğitim programları ve uluslararası iş birliklerine verdiği önemle açıklanabilir. Ayrıca öğrenci ve öğretim üyelerinin araştırmalardaki yenilikçi yaklaşımları ve bilimsel çalışmaları da bu başarıda büyük rol oynuyor" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara'da 75 arsayı satışa çıkardı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara'da 75 arsayı satışa çıkardı!