ANASAYFA Ankara Gazi Üniversitesinden büyük gurur! Dünya sıralamasına girdiler

Gazi Üniversitesinden büyük gurur! Dünya sıralamasına girdiler

Ankara'nın ve ülkenin tanınmış eğitim kurumlarından Gazi Üniversitesi uluslararası değerlendirmelerde gurur verici sonuçlar almaya devam ediyor. Son olarak Gazi Üniversitesi bir çok alanda QS dünya sıralamasına girdiklerini açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Gazi Üniversitesinden büyük gurur! Dünya sıralamasına girdiler

Başkent'te bulunan Gazi Üniversitesi dünya genelindeki eğitim kurumları arasında başarısı ile adından söz ettiriyor. Dünya genelinde yapılan sıralamalarda kendine yer bulan Gazi Üniversitesi QS Dünya sıralamasında bulunduğu konum hakkında bilgilendirme paylaşımı yaptı.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Gazi Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada “Gazi Üniversitesi, 2024 yılında Modern Diller, Kimya Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Biyoloji Bilimleri, Tıp, Eczacılık ve Eğitim alanlarında QS dünya sıralamalarına girmeyi başarmıştır. Özellikle Modern Diller, Kimya Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Matematik gibi alanlarda üniversitemiz, bir önceki yıldan farklı olarak bu yıl dünya ve Türkiye alan sıralamalarında yer almayı başarmıştır.” denildi.

2023 yılına göre aradaki değişim hakkında bilgiler veren Gazi Üniversitesi eğitim alanlarının yaptığı yükselişe dikkat çekti. Üniversite “Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, QS 2024 dünya sıralamasında önemli bir başarıya imza atarak 301-350 bandına yükselmiş ve bu gelişme, fakültenin akademik çalışmaları ve araştırma standartları uluslararası düzeyde tanınmasını sağlamıştır. 2023 yılında 351-360 sıralamasında yer alan fakültemiz Türkiye’den bu alanda sıralamaya girmeye hak kazanan 2 üniversiteden biri olmuştur" ifadelerini kullandı.

BAŞARININ ÇALIŞMALARIN SONUCU OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Verilen eğitimin karşılığının yapılan değerlendirmede üst sıralarda yer almak olduğuna dikkat çeken Gazi Üniversitesi “Sonuç olarak, Gazi Üniversitesi'nin uluslararası birçok alanda rekabetçi olduğu ve sıralamaya yeni girdiği alanlarda gösterdiği performans ile marka üniversiteler arasında adından söz ettirmesi yenilikçi çalışmalarının bir sonucudur” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç bayramlaşma merasimine katıldı

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç bayramlaşma merasimine katıldı