ANASAYFA Ankara Haber Ankara olarak gündeme getiriyoruz! Kent lokantaları uygulamaları Ankara'ya da yapılmalı

Haber Ankara olarak gündeme getiriyoruz! Kent lokantaları uygulamaları Ankara'ya da yapılmalı

İstanbul'da başlamasının ardından diğer illerde de yaygın hale gelmeye başlayan Kent Lokantaları uygulamasını gündeme taşıdık. Ankara halkı kent lokantalarına olumlu bakıyor!
yazar
Sinem GÜVEN
Haber Ankara olarak gündeme getiriyoruz! Kent lokantaları uygulamaları Ankara'ya da yapılmalı

İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması olarak yürürlüğe konulan Kent Lokantası uygulaması, pek çok belediye tarafından uygulanmaya başladı. Böylelikle maddi durumu yerinde olmayan kişiler, emekliler ve öğrenciler Kent Lokantaları sayesinde ucuz fiyattan 4 çeşit yemek yeme imkanı buldu. 

Uygulanmaya başladığı ilk günden bu yana talebin de fazla olmasının etkisi ile saat 12:00 ile 20:00 arasında vatandaşlar için günün menüsü farklı olacak şekilde hizmet vermeye devam etti. 31 Mart yerel seçimlerin sona ermesinin ardından ise CHP Belediyeleri tarafından diğer illerde de yürürlüğe konulmaya başlandı.

HABER ANKARA OLARAK KENT LOKANTALARINI GÜNDEME TAŞIDIK!

Yaşanan bu gelişmelerin ardından da uygulamayı Haber Ankara olarak biz de ele aldık. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden yaptığımız paylaşımda uygulamanın Ankara'da da uygulanıp uygulanmaması konusunda vatandaşlara “Sizce Kent Lokantaları Uygulaması Ankara’da yapılmalı mı?” sorusunu yönelttik.

Ankaralı vatandaşlar için yaptığımız bu paylaşım ile vatandaşların Kent Lokantaları uygulaması konusunda talepleri olup olmadığı hakkında nabzını ölçtük. Gündeme getirdiğimiz bu konuya ilişkin gelen yanıtlara göre Ankara için kesinlikle bir kent lokantası uygulamasının yapılması gerektiğine ilişkin geri dönüşler aldık.

KENT LOKANTALARI UYGULAMALARI ANKARA'YA DA YAPILMALI!

Sosyal medya hesaplarımıza yönelttiğimiz soruya ilişkin gelen yorumlara bakarak Ankaralı vatandaşlar da özellikle öğrencinin çok olduğu ve işçilerin yoğun olduğu bölgelerde Kent Lokantaları uygulamasına ihtiyaç olduğu belirtildi. 

Ankaralı vatandaşlardan gelen belli başlı yorumlar şu şekildeydi;

 -  Kesinlikle çok faydalı olur. Mansur başkandanda bekliyoruz böyle hizmetleri

 -  Türkiye geneline özellikle hızla yayılmalı bu hizmet..

 -  Ülke geneli mutlaka olmalı. Dışarıda döner yemek artık lüks oldu

 -  Tüm özel devlet farketmeksizin üniversitelere yakın ( çünkü burslu öğrencilerde var)ve merkez Kızılay Ulus Keçiören Etimesgutta de olmalı

 -  Ankara bir öğrenci kenti,bununla birlikte memuru emeklisi çok sayıda bireyin yararlanacağı bir faaliyetin tüm şehirlerimizde açılması yerinde olur.

 -  Kesinlikle yapılmalı. Ostim de işçilerin 200 TL altında yemek yiyeceği yer yok.

 -  Sanayi bölgelerinde işçilerin yemek yiyebileceği yerler hep yüksek fiyatlı, önce sanayi ve üniversite bölgelerinde başlayarak tüm şehre yapılmalı kent lokantaları

 Sizler de yorumlara katılarak görüşünüzü belirtmek için = TIKLAYINIZ

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerini duyurdu!

Keçiören Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerini duyurdu!