Hafta sonu plan yapan başkentliler dikkat: Gök gürültülü sağanak yağış yolda

Mayıs ayının ortalarına doğru geldiğimiz bu günlerde hafta sonunu dışarıda geçirmek isteyen başkentlilere kötü haber geldi. Hafta sonu yurdun pek çok kesiminde etkili olacak sağanak yağıştan Ankara'da nasibini alacak.

Hafta sonu plan yapan başkentlilere gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamasında yurt genelinde serin ve yağışlı bir hava etkisini gösterecek. Özellikle Ankara'da sağanak ve gök gürültülü yağışın etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Yağışlarla birlikte sıcaklıkların da düşeceği Ankara'da hafta sonu plan yapanlar için Meteoroloji'den uyarı geldi. Pek çok bölgede sıcaklıkların 10 derece düşmesi bekleniyor. Başkent'te bugün ortalama sıcaklıklar 25 dereceyi bulurken, termometreler pazar günü 20 dereceye kadar gerileyecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugünün hava durumu için web sitesi üzerinden haritalı paylaşım yapan MGM, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğu, Trakya'nın batı kesimleri, Ege'nin doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Kayseri çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor"

Hafta sonu plan yapan başkentliler dikkat: Gök gürültülü sağanak yağış yolda

ANKARA'DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Başkentin 5 günlük hava durum raporu da yayımlandı. Sıcaklıklar salı gününe kadar düşüş trendinde olurken, yağışların sadece hafta sonu etkili olacağı aktarıldı. İşte gün gün hava durumu:

9 Mayıs Cuma: Mevzi sağanak yağış
10 Mayıs Cumartesi: Gök gürültülü sağanak yağış
11 Mayıs Pazar: Gök gürültülü sağanak yağış
12 Mayıs Pazartesi: Bulutlu güneşli
13 Mayıs Salı: Bulutlu güneşli

Başkentliler için yağış uyarısının hafta sonu için geçerli olacağı ifade edildi. Yeni haftada güneş yeniden yüzünü gösterecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER