Hafta sonu sıcaklıklar Ankara dahil yurt genelinde 10 dereceye kadar artacak

Hava sıcaklıklarına ilişkin yapılan değerlendirmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hava sıcaklıklarının bugün itibariyle 10 dereceye kadar artacağı ifade edilirken yurt genelinde hava durumu da merak edildi.

Hafta sonu sıcaklıklar Ankara dahil yurt genelinde 10 dereceye kadar artacak

Haziran ayının sona ermesine sayılı günler kala hava durumu verileri ile ilgili kritik açıklamalar gelmeye başladı. Hava sıcaklıklarının artması ve bu hafta sonu da yurt genelinde 10 dereceye kadar artacağı ifade edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verileri takip edilmeye başladı. MGM tarafından açıklanan hava durumu verileri sonrası kritik uyarılar yapılırken 22 Haziran hava durumu raporunu yayımlandı.

MGM tarafından açıklanan yeni rapora göre sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken özellikle cumartesi ve pazar günü öğlen sıcağında dışarı çıkılmaması gerektiği ve yangın riskine karşı daha tedbirli olunması istendi.

HAFTA SONU SICAKLIKLAR 10 DERECEYE KADAR ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre;

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu,

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Gaziantep ile Muğla'nın doğu kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu sıcaklıklar Ankara dahil yurt genelinde 10 dereceye kadar artacak

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, Güney Ege kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, Muğla'nın doğu kıyılarının bu akşam yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 18°C, 34°C

Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu sıcaklıklar Ankara dahil yurt genelinde 10 dereceye kadar artacak - Resim : 2

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bu akşam saatlerinde batısı parçalı bulutlu, G.Antep çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER