Halil İbrahim Yılmaz yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı seçildi

Ankara Kent Konseyi’nin 6’ncı Genel Kurul Toplantısı bugün Yenimahalle’de yapıldı. Toplantıda Halil İbrahim Yılmaz yeniden başkanlığa seçildi.

Halil İbrahim Yılmaz yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı seçildi

Ankara Kent Konseyi’nin 6’ncı Genel Kurulu bugün Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılım yoğun olurken toplantıya Ankara’nın pek önde gelen kuruluş ve belediyelerinin yöneticileri ve başkanları da katıldı.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ankara Kent Konseyi (AKK) Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi de yapıldı. Genel Kurul'da, 2450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada, Halil İbrahim Yılmaz, 2446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Mehmet Peker ise 4 oy aldı.

MANSUR YAVAŞ: ANKARA KENT ÇAĞRISI CEVAPSIZ BIRAKILMADI

Altıncısı gerçekleşen Ankara Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı’nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da şunları söyledi:

“Ankara'nın tek başına idare edilmesi mümkün değildir. Mutlaka ortaklaşmalı, paydaşlarla birlikte hareket edilmesi gerekiyordu. Biz belediye olarak bu çağrıyı yaptık ve gerçekten çok büyük bir katılım oldu. 2400'ün üzerinde toplantı yapıldı 100 bine yakın vatandaşımız komitelere katılmak suretiyle bizlere paydaş oldu. Sonuç itibarıyla Ankara Kent Konseyimiz dünya çapında 3 tane ödül aldı. Gençlik meclisimiz daha gelişmiş olduğu iddia edilen Avrupa'nın bazı kentlerine gidip Ankara Kent Konseyinden elde ettikleri tecrübeleri orada paylaştılar. Sonuç olarak yeni bir seçim yapıldı ve ortak yönetme kültürünün sonuçları seçimlerde ortaya çıktı.

Sevgili Ankaralılar biz yüzde 60 oy almış olabiliriz ama bizim amacımız bu kenti sadece bize oy verenlerle değil kentin yüzde yüzüyle hep birlikte idare etmek istiyoruz. Herkesin yönetime katılmasını istiyoruz. Ankara için fikre sahip olan herkesin buraya gelip fikrini söylemesini istiyoruz. Bunda son derece samimiyiz. Bu samimiyet testini geçtiğimiz beş yıl içinde geçtiğimizi düşünüyoruz, çünkü hiç kimseyi ayırmıyoruz. Madem ki herkesten belediye hizmetleri için para alıyoruz o zaman herkese eşit hizmet vermeliyiz. Eksiğimiz yok mu? Elbette eksiğimiz var. Dün Ankara Büyükşehir'in stratejik planını gözden geçirirken bürokrat arkadaşlarımıza şunu söyledim; tek başına bizim bürokrat arkadaşlarımız tek başımıza ideal kent, ideal başkenti tek başımıza yakalamamız mümkün değil. Buna ilçe belediye başkanlarımızın ortak olması gerekiyor. Sağ olsunlar hemen hemen her ilçe başkanı Ankara Kent çağrısını cevapsız bırakmadı. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”

"HEP BİRLİKTE BU MASANIN ETRAFINA OTURALIM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, gelecek beş yıldaki stratejik planlarını hep birlikte gerçekleştireceklerine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

“İnşallah özümüzdeki dönem birlikte hareket edeceğiz. Meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, belediyemizi önümüzdeki beş yıl stratejik planlarını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tarımın geliştirilmesine, sanayinin geliştirilmesine eksik olan neyimiz varsa onu nasıl telafi edebilmemizin tek bir yolu aynı masaya oturmaktır. Bir zaman bir söz okumuştum " Eğer ortada bir problem varsa bu problem senin yüzünden oldu. Onun yüzünden oldu..." Madem ortada bir problem varsa boşu boşuna birbirimizi suçlamayalım. Eğer ortada bir problem varsa hep birlikte bu masanın etrafına oturalım. Çözümleri birlikte tartışalım. Doğrusu bu değil midir? Ankara'da herhangi bir problem varsa, Ankara'nın daha da gelişmesini istiyorsak hep birlikte gerekeni yapmalıyız. Kişi ayırt etmeden gerekirse konunun uzmanlarından yardım almalıyız. Hep beraber oturup Ankara'nın sorunlarını çözmeliyiz. Ankara şöyle bir farklılığa sahiptir. Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün en iddialı kentidir. Öyleyse biz yaptığımız çalışmalarla Ankara'nın dünya başkentleriyle yarışır hale getirmeliyiz. 6 milyon nüfusun yaşadığı bu şehirden keyif almasını ve gurur duymasını istiyoruz.

Ben gerçekten Kent konseyinin geçmiş beş yılını tebrik ediyorum. İnsanların evinden çıkmadığı soğuk kış günlerinde çalışma kollarını cumartesi pazar günlerinde sıcak yataklarından kalkıp kent konseyinde çalışmalar yaptıklarını gördüm. İnşallah bu dönemde daha da ileriye gitmek paydaşlarımızı artırmak suretiyle güzel başarılara imza atacağız.

Bu nedenle inşallah önümüzdeki beş yıllık dönemin tüm Ankara'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte yan yana gelmek suretiyle Ankara'mızı çok daha gelişmiş bir hale geçireceğimize inanıyorum. Ortak çalışmaya imza atan gönüllü herkese Ankara adı altına minnetlerimi iletiyorum.”

ONUR, İSTIŞARE, DANIŞMA VE YÜRÜTME KURULLARI ÜYELERİ DE SEÇİLDİ

Ankara Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nda; Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri ile diğer organlarının seçimi de yapıldı. Bu kurullar arasında siyaset, yerel yönetim, bürokrasi, akademisyen, sivil toplum, iş, sanat, sendika, spor ve medya dünyasının ünlü ve önde gelen isimlerinin yer alacağı belirtildi.

HALİL İBRAHİM YILMAZ KİMDİR?

Halil İbrahim Yılmaz, 1975 yılında Rize’nin Kendirli beldesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Rize’de tamamlayan Yılmaz, 1998 yılında yükseköğretimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde alarak mezun oldu ve ardından 2001 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı’na devam etti.

Gençlik yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif şekilde rol alan Yılmaz, birçok yayın organında yöneticilik ve gençlik yapılanmalarında başkanlık görevini üstlendi. 1998-2000 yılları arasında Üniversiteli Öğrenciler Birliği’nde Genel Başkanlık yaptı.

Halil İbrahim Yılmaz, 2001 yılında gençlerin siyasi ve toplumsal alana katılımlarını artırma amacıyla farklı görüş ve düşüncelerin birleştiği Genç Türkiye Atılım Projesi’ni koordine etti. Tüm siyasi parti temsilcilerinin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 40’ı aşkın şehirde gerçekleşen Genç Türkiye Atılım Projesi döneminde büyük sonuçlar kaydetti.

Yılmaz, 2009-2013 yılları arasında genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere oluşturulan TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Genç Girişimciler Ankara İl İcra Kurulu Kurucuları arasında yer aldı.

Şimdi yeniden Ankara Kent Konseyi başkanlığı görevini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER