Heimlich manevrası bu kez de başkentte can kurtardı! Müşterisinin hayatını kurtardı

Başkent Ankara'da, Heimlich manevrası bir kez daha can kurtardı. Boğazına yemek kaçan müşterisini Heimlich manevrası ile kurtaran Hakan Arslan'ın o anları, restoranın güvenlik kamerasıyla anbean kaydedildi.

Başkent Ankara'da, bir restoranda boğazına yemek kaçan müşterinin hayatını Heimlich manevrası kurtardı.

Bir restoranda yemek yemeye gelen vatandaş, restoran çalışanlarından Hakan Arslan'a siparişini verdi. Arslan, önce müşterinin siparişini aldı, ardından servis yaptı.

Sonrasında restoranda bulunan diğer müşterilerle ilgilenen Arslan, bir anda servis yaptığı müşterinin boğazına yemek takıldığını fark etti. Hemen müşterinin yanına giden Hakan Arslan, filmlerde gördüğünü söylediği Heimlich manevrası ile müşteriyi kurtardı.

Arslan'ın müşteriyi kurtardığı o anlar anbean restoranın güvenlik kamerası ile kaydedildi.

FİLMLERDE GÖRMÜŞ…

Hakan Arslan, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Heimlich manevrasını filmlerde gördüğünü belirtti. Müşterinin ayaklanmasıyla boğazına yemek takıldığını hissettiğini söyleyen Arslan olayı şu sözlerle anlattı:

‘’Göz göze geldik, ağzından önce köpük çıktı. 10 saniye hatta durdum biri müdahale eder mi diye bekledim ama hiç telaşlanmadım. Fark ettim ve koştum. Baktım kalkan kimse yok. Filmlerde gördüğüm hareketi yapmaya başladım. Birincisinde olmadı, ikincisinde çıktı. Ondan sonra rahatladığını hissettiğim zaman bıraktım ama şoktaydı. Yanındaki hanımefendi de şoktaydı. Şoku atlattıktan sonra çay ikram ettim. Sakinleşince teşekkür edip gittiler.”

Heimlich manevrasını filmlerde gördüğünü yineleyen Hakan Arslan, bu sayede müşterinin hayatını kurtardığını kaydetti.

Arslan'ın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ile olaya saniyesi saniyesine tanıklık edildi.

Haberankara.com