ANASAYFA Ankara İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler ile bir araya gelecek!

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler ile bir araya gelecek!

Bugün Ankara Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın üniversiteye ziyarette bulunarak öğrenciler ile konuşma yapacağı belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler ile bir araya gelecek!

Bu sene Türk tarihinde bir ilk gerçekleşti! Kennedy Uzay Merkezi Kalkış Kompleksi 39'da gerçekleşen fırlama ile birlikte Alper Gezeravcı Türkiye'nin ilk astronotu oldu. Yaşanan bu önemli olayın ardından Ankara Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır'ın 5 Nisan tarihinde Ankara Üniversitesi'ne ziyarette bulunacağı belirtildi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI İLE ALPER GEZERAVCI ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NE GELECEK!

Konuya ilişkin bugün duyuru yayımlayan duyuruda Ankara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan ziyarete ilişkin şu ifadelere yer ver verildi;

“Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ve İlk Türk Astronot Sn. Alper Gezeravcı, üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geliyor. ”

5 Nisan 2024 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek olan bu öğrenci buluşmasının Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Konferans Salonu'nda yapılacağı belirtildi. 

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapmış olan Gezeravcı, aralarında T-41, SF-260, T-37, T-38, F-5, KC-135 ve F-16'nın da bulunduğu birçok uçakla 15 yıl boyunca uçuşlar yapmıştır. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptan pilot olarak çalışmıştır. 

Bunun ardından Axiom Space şirketinin Axiom Mission 3 görevi dahilinde 19 Ocak 2024 tarihinde TSİ 00.49’da ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi Kalkış Kompleksi 39'da gerçekleşen fırlatma ile Türkiye'nin ilk astronotu olmuştur.

Şimdi ise Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyesi olarak atanarak göreve gelmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar'dan önemli seçim açıklaması!

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar'dan önemli seçim açıklaması!