ANASAYFA Ankara İsmini ve unvanını kullandılar! Dolandırıcılar avukata musallat oldular

İsmini ve unvanını kullandılar! Dolandırıcılar avukata musallat oldular

Ankara'da bir avukatın başına gelenler yok artık dedirtti. İsmini ve unvanını kullanan dolandırıcılar nedeniyle mağdur olan avukatın yaşadıkları pişmiş tavuğun başına gelmedi.
İsmini ve unvanını kullandılar! Dolandırıcılar avukata musallat oldular

Ankara'da yaşayan avukat Ahmet Haklıgör, Türkiye genelinde avukatların ismini ve unvanını kullanarak insanları dolandıran bir şebekenin mağduru oldu. 

İnternette oluşturdukları sahte kadın profilleri ile tuzağa düşürdükleri erkeklere şantaj uyguladıkları iddia edilen bir şebeke, kandırdıkları kişilerin önce cinsel içerikli fotoğraf ve video ele geçiriyor, ardından kendilerini karşı taraftaki kadının ailesi olarak tanıttığı ve gönderilen içeriklerden dolayı şikayetçi olacakları söyleyerek korku sağlamaya çalıştıkları ileri sürüldü. 

Şebekenin son olarak  ise gerçek avukatların ismini kullanarak ağına düşürdükleri kişilere ulaştıkları, adına cinsel suçtan dava açıldığını ve sorunu çözmek için para istedikleri söylenirken, dolandırıcıların mağdurlarından olan avukat  Ahmet Haklıgör, yaşadıklarını şoke olarak anlattı. 

ADINA 8 FARKLI CEP TELEFONU NUMARASI AÇILMIŞ! 

Konuyla ilgili konuşan Haklıgör, adına 8 farklı cep telefonu numarası kullanılarak sosyal medyada profil açıldığını ve profilin alt kısmına ise sahte bir internet sitesi linki eklenerek insanların mağdur edildiğini anlattı. 

Vatandaşları uyaran Haklıgör,  “Vatandaşlardan da ricam, bunlara inanmasınlar. Karşısındakilerin gerçek avukat olup olmadığını sorgulasınlar. Bana ulaşanlara durumu anlatıp, arayanların dolandırıcı olduğunu ve kesinlikle para göndermemeleri gerektiğini söylüyorum. Hiçbir avukat tehditle para istemez. Parayı da muhasebecilerine göndermelerini istiyorlar.” dedi. 

Son olarak bir arkadaşının kendisini arayarak, avukat olarak kendini tanıtan bir kişinin para istediğini anlattığını da anlatarak, asla bir avukatın tehditle para istemeyeceğini ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini de ifade etti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 - 3 Mart Ankara'da nöbetçi noterler sorgulama ekranı açıldı!

2 - 3 Mart Ankara'da nöbetçi noterler sorgulama ekranı açıldı!