İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım'dan gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar

Haber Ankara imtiyaz sahibi Serhat Karaman, Ankara siyasetinin nabzını tutmaya devam ediyor. 'Serhat Karaman ile Ankara Duysun' programının ilk konuğu İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım oldu. Dr. Yıldırım, İYİ Parti, Burak Akburak ve Mansur Yavaş hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in ayrılığı sonrası Genel Başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu, parti içindeki yapılandırma sürecini sürdürürken bir dizi karara imza attı. Teşkilatların yeniden yapılandırılması sürecine önem verdiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Dr. Yener Yıldırım'ı yeniden İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevine atadı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım, Haber Ankara imtiyaz sahibi Serhat Karaman'ın hazırlayıp sunduğu 'Serhat Karaman ile Ankara Duysun' programının ilk konuğu oldu. Dr. Yıldırım, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Serhat Karaman'ın ''Neden görevden alındınız ve neden tekrar göreve getirildiniz?'' sorusunu yanıtlayan Dr. Yıldırım'ın çarpıcı açıklaması dikkati çekti. Dr. Yıldırım, Burak Akburak, Ankara Büyükşehir Belediye (AB) Başkanı Mansur Yavaş, Yüksel Arslan ve İYİ Parti'nin izleyeceği politikalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

''EĞER BİZ BENİM DEDİĞİM ZAMANDA ADAYLARIMIZI TESPİT ETMİŞ OLSAYDIK, ANKARA'DAKİ OY ORANIMIZ CİDDİ MANADA ESKİ OY ORANINA ÇOK YAKIN OLURDU''

'Serhat Karaman ile Ankara Duysun' programının ilk konuğu İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım,
yerel seçim sürecinden başlayarak İYİ Parti'nin Ankara'ya dair projeleri, Burak Akburak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yüksel Arslan hakkındaki açıklamaları ile dikkati çekti.

Serhat Karaman'ın ''31 Mart yerel seçimlerinden önce İYİ Parti Genel Merkezi'nde adaylık sürecinde belli bazı sıkıntılar oldu ve görevden alındınız. Şunu sormak istiyorum Sayın Başkan, görevden neden alındınız ve geldiğimiz süreçte görevi neden tekrar kabul ettiniz?'' sorusuna yanıt veren Dr. Yıldırım, öncelikle Kurban Bayramı'nı kutlayarak söze başladı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Biz 10 Ekim 2023 tarihinde Sayın Meral Akşener, bugünkü genel başkanımız, bizi davet etti. Ankara'da ihtiyacı olduğunu, bizim Ankara İl Teşkilatı'nda görev almamızı arzuladı. Onun üzerine biz Ankara'da, Ankara'nın mevcut İYİ Parti potansiyeli arasından bir yönetim oluşturduk. O yönetim, oluşturduğum yönetim iddia ediyorum ki bugün Bakanlar Kurulu üyeleri kadar deneyimli, alanlarında liyakat sahibi insanlardan, vatan sevdalısı ve düzgün insanlardan oluşan bir yönetim oluşturmuştur.'' dedi. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, parti teşkilatında problemler olduğunu ifade ederken ''O ara ilçelerin sorunları vardı. Teşkilattan istifa edenler vardı, ayrılanlar vardı, partiden kopmalar oluyordu. Biz o arada ilçelerin de teşkilatlanmasını yaptık. Ben göreve geldiğim ekim ayından itibaren ve bizim yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Burak Akburak Bey'e 'Ankara adaylarını bir an önce açıklayalım', herkesten önce açıklayalım ki adaylarımız sahaya insin, çalışsınlar, bölge insanıyla kucaklasınlar, bütünleşsinler, insanlara dokunsunlar, sıcaklıklarını hissetsinler. Belediye meclis üyelerini de herkesten önce tespit edelim.' dedim. Ankara'nın potansiyeli geldiğimizde seçme oranı yüzde 13 civarında. 14 Mart 2023 seçimlerinde oy almıştı Ankara'da. Eğer biz benim dediğim zamanda adaylarımızı tespit etmiş olsaydık, Ankara'daki oy oranımız ciddi manada eski oy oranına çok yakın olurdu.'' değerlendirmesinde bulundu.

''İNANIN Kİ BİLMİYORUM NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞIMIZI''

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Nedense biz, Sayın Burak Akburak direnciyle karşılaştık. Biz Yüksek Seçim Kurulu'na adayların teslim edilmesine beş gün kala Genel Başkan'ın bir otel salonunda yapalım demesine rağmen Burak Akburak'nın dayatmasıyla biz o toplantı salonuna, Ankara koskocaman başkentine tanıtma olayını genel merkezin 150 kişilik salonuna sıkıştırdılar. Şimdi ben o zaman Burak Akburak'a dedim ki 'Halk için halka rağmen hiçbir şey yapamayız. Teşkilatlara rağmen aday tespiti yapmayalım.' Bu arada Sayın Genel Başkanın haberi olduğunu zannetmiyorum Meral Akşener'in ama biz Burak Akburak'ın bir aday dayatması olduğunu tespit ettik ve bunun da direnç noktalarını gösterdik. Şimdi mesela Etimesgut adayının oradaki isyanında teşkilata rağmen Burak Akburak'ın bir aday dayatması oldu. O dayatmada teşkilatı aramış Burak Akburak bilgilendirmiş. Ben Ankara İl Başkanı olarak o toplantı salonunda öğrendim Etimesgut adayını.

Şimdi orada teşkilat, bir defa teşkilatın Genel Başkanın huzurunda müdahis yapması, bağırması çığırması çok doğru değil. Burada organizasyonu yapan Burak Akburak. Oradaki korumalar var, protokol müdürü var, protokolü idare eden arkadaşlar var genel merkezin. O salona onları alıp bir şey anlattıklarında sanki önceden burada bir ufak bir planlama yapıldığını söylüyorsun, an itibariyle görevden alınmıştır dediklerinde Sayın Meral Akşener'in bugüne kadar bize intikal eden, niçin görevden alındığımıza dair olay yansıtılmadı. İnanın ki bilmiyorum neden görevden alındığımızı.'' ifadelerini kullandı.

Serhat Karaman, görevden alındığını salonda öğrendiğini ifade eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım'a ''Sayın Başkan az önce dediniz ki salonda öğrendim. Yani bir gün önce veya ondan önce sizin belirlediğiniz aday farklıydı. O toplantı salonunda adayın farklı olduğunu mu öğrendiniz?'' sorusunu yöneltti. Bu soruyu da yanıtsız bırakmayan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Burak Akburak'ın dayatmalarından biz Ankara İl Teşkilatı olarak birçok belediyenin tespitine karışamadık.'' dedi. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ilçe örnekleri de verirken ''Mesela Etimesgut'ta karışamadık. Yenimahalle'de karışmadık. Mamak'ta karışmadık. Bunlar Burak Akburak'ın dayatmasıyla gelen adaylar. Dolayısıyla bunlarda biz müdahale olmadık. Ben Etimesgut adayını salonda öğrendim, Ankara İl Başkanı olarak.'' ifadelerine yer verdi.

''BU BİR UYGUNLUKTU, TÜRKİYE BİR KAZANIMDI, BU KAZANIMI MERAL AKŞENER SAYESİNDE SAĞLADIK''

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, Ankara için planlarını açıklamadan önce parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu hakkında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Öncelikle Sayın Genel Başkanımız biliyorsunuz seçimden sonra Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener aday olmayacağını söyleyerek Türkiye'de ilk defa bir kurucu genel başkan partisini 'Sonuçlar ne olursa olsun bırakıyorum ve yeni çıkan adaylara başarılar diyorum' diyerek Türkiye'de olmayan bir şey yaptı. Bir demokratik yapılanma gösterdi. Bu duruşundan ve demokrasiye katkısından dolayı eski genel başkanımız, kurucu genel başkanımız Meral Akşener'e huzurunuza teşekkür ediyorum. Bu bir uygunluktu, Türkiye bir kazanımdı, bu kazanımı Meral Akşener sayesinde sağladık. Kongre'ye üç tane adayla girdi İYİ Parti. Üçü de çok demokratik olgunluk içerisinde, ağabey kardeş ilişkisi içerisinde. Bu demokratik olgunlukla çok güzel bir kongre yaptık. Dolayısıyla bütün adaylara huzurumuzda İYİ Partili bir vatandaş olarak, bir Türk vatandaşı olarak demokrasiye olan bu katkılarından dolayı üç adayımıza teşekkür ediyorum. Buradan genel başkan olarak Sayın Müsavat Dervişoğlu çıkmıştır. Müsavat Dervişoğlu'nu 70'li yıllardan bu yana tanırım. Dervişoğlu vatan millet sevdasıyla, Gençlik hareketlerinin içinden gelerek gençlik yüzyıllarından birisidir. Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmıştır, bunun çilelerini çekmiştir, il başkanlığı yapmıştır. Yani gençlerin, bizi anlamıyorlar yetişkinler, siyasiler dediği noktada artık gençleri anlayacağı, onların ruhunu içerisinde, yüreğinde hisseden bir genel başkan vardır artık. Müsavat Dervişoğlu, gençlik liderlerinden genel başkanlığa gelen çizgi de ilktir. Dolayısıyla ben, sayın genel başkanımızın Türkiye'ye çok büyük katkıları olacağına, Türkiye'nin demokrasisine, Türkiye'nin hukuk sistemine, Türkiye'nin adaletine, her şeyinden önce toplumun ahlak yapısı, devletin liyakatli işlemesine çok büyük katkılar vereceğini düşünüyorum.

Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun babası eski Doğru Yolcular'dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne senatör adayıdır. Üç tane çocuğu olmuştur Nail abinin, Musavat Dervişoğlu'nun babasının. Çocuklarına verdiği isimlere bakın. İlk çocuğu oluyor, kızı ismine Adalet koyuyor. İkincisi Müsavat Bey doğuyor, ismini Müsavat koyuyor. 'Müsavat' eşitlik demek. Üçüncü çocuğu oluyor, ismini Hürriyet koyuyor. Şimdi böyle bir baba, adalet, müsavat, hürriyet yani adalet, eşitlik, hürriyet diye çocukların adına koymuş böyle bir ailede yetişmiş Müsavat Dervişoğlu'nun Türk siyasetine katacağı çok şey olduğunu düşünüyorum. Bana da dedi ki 'Abi, itibarı-iade yapalım. Ankara'da göreve devam etmeni istiyorum dedi.' Ben bir gün müsaade aldım kendisinden çocuklarımla ve arkadaşlarla sohbet ettik. Arkadaşların bizimle birlikte kurduğu kadroda arkadaşların gözündeki ışığı gördüm. Dediler ki 'Ne olur başkanım bıraktığımız hikayeyi tamamlayalım.' Bir de ben artık 67 yaşında unumu eledim, eleğimi astım.'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım'dan gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar

''BENİM TEK BİR AMACIM VAR, TÜRK MİLLETİNİN KALKINMASI''

Eğitim hayatına ve bu süreçte yaşadığı zorluklara değinen Dr. Yıldırım, Türk halkının kalkınması için çabaladığını ifade ederken ''Ben Cumhuriyet İlkokulu'nda okudum, köyde okudum. Ortaokulu ilçemde okudum. Benim ilçemde lise yoktu. Baba, 'oğlum okusun' diye Ankara'nın yollarına geliyor 1971 yılında Marangoz Ustasıydı, benim okumamı sağladı. Ben Ankara'da öğlene kadar okula, öğlenden sonra bir kahvede çalışıyordum. Üniversite tıp fakültesine, Ankara Tıp Fakültesi'ne gece çalıştım, gündüz okudum. 'Niye bunu söylüyorum biliyor musun?' Benim Cumhuriyete olan borcum var. Benim Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyete vefa borcum var. Benim tek bir amacım var, Türk milletinin kalkınması. Fakirlikte eşitlenen milleti eşitleyebilmek için.'' dedi. Haber Ankara olarak alınan kulis bilgilerine değinen Serhat Karaman, Ankara için partinin ciddi bir yapılanmaya girdiğine dair söylemlere dayanarak ''Ankara için planlarınız nelerdir? Ankara için neler istiyor, neler bekliyorsunuz?'' sorusunu sordu. Soruyu yanıtlayan Dr. Yıldırım, ''Bu milletin bir evladı olarak, bu fakir fukara milletin imkanlarıyla ben doktor oldum, milletvekili oldum. Bütün değerleri yerlerde sürünen, insanlık değerleri yerlere itilen, milli değerleri yok sayılan, dini değerlerin içi boşaltılmış bir dönemde ben toplumun ahlaklı, devletin liyakatle yönetilmesini arzuluyorum. Bunun için katkı vermek için Ankara'ya tekrar hayallerimizi gerçekleştirmek için il başkanı oldum.'' ifadelerini kullandı.

''BIZ AYRIŞTIRMAYA DEĞiL KUCAKLAMAYA GELİYORUZ''

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; '''Şimdi burada ne yapacağız?' sorunuza geleyim. Biz ayrıştırmaya değil kucaklamaya geliyoruz. Biz partilileşme sürecinde taraf olmuş kitleleri, Partilerin müridi pozisyonuna gelen kitlelere vatandaş olma bilincini sağlamak için geliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Oy veren insanlar hakimiyet olduğu, oy verirken oy verdiği kişileri denetleyebilmeli. 'Bizim insanımız ne yapıyor?' Oyunu veriyor, beş sene boyunca 'Bir emrin var mı?' diye ona kul köle oluyor. Vatandaş, oy verdiği şahsın kul köle değil. Oy verdikleri Türkiye'yi yönetenler hep konfor alanına yerleşiyorlar. O konfor alanında geçinip giderken bu toplum fakirleşiyor. Aslında o konfor alanına milleti taşımamız gerekir. O konfor alanına milleti taşıyacağız. 'İYİ Parti niye gagalandı bu kadar?' Çünkü hem iktidarda hem yerelde konfor alanına biraz çomak soktu. İşte biz o konfor alanına milleti taşırsak gerçekten mutlu olacağız. Şimdi bu coğrafya Cenab-ı Allah güneş vermiş. Dört tane mevsim vermiş. Toprakları çok verimli, tarıma müsait. Hayvancılık yapmaya toprakları müsait. Yeraltı zenginlik, muhteşem, yeryüzü zenginlik var. Dinler tarihi bu coğrafyada. Uygarlıklar tarihi bu coğrafyada. İnsanların her aradığı şey bu coğrafyada. Eğer bu coğrafyadaki insanlar dünyanın fakir insanlar arasındaysa bil ki kardeşim bu coğrafya, bu devlet iyi yönetilmiyor. Şimdi bu devlet iyi yönetilirse, bu coğrafyanın insanları dünyanın en zengin, en mutlu, en huzurlu insanları olması lazım. Bak tarihten olmak vereyim. Biz Almanlarla Birinci Dünya Savaşı'nı beraber yaptık. Allah'tan Türkiye'de bir Türk evladı çıktı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Türk milleti olma, millet olma aşkını sağladı. Biz evlatlar olarak milletleşme sürecini tamamlayacağız inşallah.

''SESSİZ ÇOĞUNUN SESİ, KİMSESİZLERİN KİMSESİ, FAKİR FUKARA, GARİP GURABANIN DOSTU OLACAĞIZ.'

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Şu anda tamamlayamadığımız için sıkıntı çekiyoruz. Bak Almanlar 1. Dünya Savaşı'ndan sonra 26 yılda kendilerini topladılar. 2. Dünya Savaşı'nı yapacak ekonomik güce eriştiler. Ondan sonra şimdi geldi Almanya, bizim gibi 14 ülkenin ekonomisine eşler bir ekonomiyle yönetiliyor. Demek ki nüfus olarak aynıyız. Aynı nüfusa, toprak ölçüsü olarak aynı topraklara sahibiz. Ama biz fakirleştik, onlar zengin. Aradaki fark ne biliyor musun? Aradaki farkı o. Almanlar disiplinli ve hangi alanlarda çalışacaksa okullarını kurmuş, liyakatli insanlar yetiştiriyor. Biz ne yapıyorsak babamızdan gördüğümüz usullerle yapıyoruz. İşte bu milleti bilgilendireceğiz. Bu milleti liyakat sahibi, meslek sahibi yapacağız. Ve onun için de Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, 'Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden yaşama yollarını ihtiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, sonra istikrarlarını kaybediyor.' Biz şimdi istikrarlarımızı kaybetmemek için çok çalışacağız. Herkesten çok çalışacağız. 6 milyon Ankara'yla dokunacağız, sıcaklığımızı hissedeceğiz. Bize halkımız dedi ki siz muhalefetsiniz.'' değerlendirmesinde bulundu. Yani 2013 yapılan genel seçimlerinde dedi ki siz muhalefettesiniz. Bu sene yapılan 31 Mart'ta yapılan genel seçimlerde de burada da muhalefetsiniz. 'Şimdi muhalefet olarak Ankara il başkanı olarak ne yapacağım?' Muhalefet görevini yapacağız. Yani sessiz çoğunun sesi. Kimsesizlerin kimsesi. Fakir fukara, garip gurabanın dostu olacağız. Yani vatandaşın sorunlarını alacağız. Onu ilgili yerlere kadar ulaştıracağız. Sorun nerede? Dinleyeceğiz vatandaşı. Yani vatandaşın sesi olacağız. Vatandaşın sorunların çözümünün bir parçası olacağız. Biz Ankara İl Teşkilatı olarak Biz onun için bugün yönetim oluşturuyoruz.

''BAYRAMDAN SONRA ANKARA İL YÖNETiMİNİ AÇIKLAYACAĞIM''

Bayramdan sonra Ankara İl Yönetimi'ni açıklayacağını ifade eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Başkanlık divanını oluşturacağız. Ondan sonra ilçelerde önce kaymakamlar. Sonra sivil toplum örgütleri, ticaret odası, ziraat odası, devlet dairesi memurları ve seçilmiş belediye başkanları onları ziyaret edeceğiz. Tanış olacağız. Ondan sonra da vatandaşın sorunlarını alıp muhataplara götüreceğiz. Çözenlerse alkışlayacağız. Çözmezlerse çözmeleri için mücadele edeceğiz. Hem biz muhalefette hem kendimiz çalışacağız, hem iktidarı çalıştıracağız. Onun için herkesle barışık olacağız. Yani siyasette kaldığımız neye karşı olacak? Cehalete karşı olacak. Ahlaksızlığa karşı olacak. Bak okullarda bağımlılık var. O kadar çok ki uyuşturucu bağımlılığı. Kafelerin kapılarında alenen uyuşturucu satıyorlar. 13 yaşındaki çocuklarımız uyuşturucuya muhatap edildi. Hiçbirimiz geçen de bir okulda bir kızımız intihar etti. Yani bu sosyal yaraları sarmak için kötülerle mücadele edeceğiz. İyileri alkışlayacağız. Yani kötü olan ne varsa, kötülük varsa onlara karşı bir mücadele. Hani Genel Başkanımız Müsavat Bey diyor ya, şöyle yumruğunu kaldırıyor, 'Bu yumruğu kötülüğünün kafasına balyoz gibi indireceğiz. Ama milletin yaralarını sarmak için' Ben doktorum. Bugüne kadar milletin hep yaralarını sardık. Şimdi de bütün Ankaralıların yaralarını saracağız. Gettolara müsaade etmeyeceğiz. Sığınmacılarını oluşturduğu gettoların bu milletin huzurunu bozmaması için de gerekli mücadeleleri vereceğiz.'' dedi.

''MANSUR YAVAŞ BİZİM YABANCIMIZ DEĞİL, MANSUR YAVAŞ ABİMİZDİR''

Serhat Karaman'ın ''Sayın Başkan, seçimlerden bahsettiniz. Şimdi yerel seçimlerden sonra Mansur Yavaş gerçeği var. Ciddi bir oy alanıyla tekrar yeniden göreve geldi. Gördüğümüz kadarıyla da İYİ Parti'de bir başarısızlık söz konusuydu. İYİ Parti'yi Ankara üzerinde konuşursak ayağa kaldırabilecek misiniz?'' sorusunu yönelttiği İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Şimdi güzel bir konuya değindiniz. Ben il başkanı olduğumda yönetimi oluşturdum. İlk önce Ankara'nın ilkelerine bir ziyaret yaptım. O ziyarette bir genişletilmiş ilke divan toplantısı yaptım. Muhtarlar, ziraat odaları, ticaret odaları bu ilkelerde ziyaret ettim. Benim en çok o seçim öncesi karşılaştığım soru vatandaşla buldu. 'Bu seçimlerde ne yapacaksınız?'
Şimdi Sayın Mansur Yavaş benim talebeliğimden bu yana tanıdığım, bildiğim ve sonuçta ağabey dediğimiz bir belediye başkanımız. Bizim ağabeyimizdir. Ben geldiğimi her yerde dedim. Mansur Yavaş benim abimdir. Nitekim ben bundan önceki seçimlerde de Mansur Yavaş'a katkı sunmaya çalışmış bir küçük kardeşiyim. Nitekim son 2019 seçimlerinde, yılında yapılan seçimlerde Sayın Mansur Yavaş'ın talep üzerine ben 6 kişilik onun temsil heyetindeydik. Siyasi partileri, basın organlarını beraber ziyaret ettik. Mansur Yavaş bizim yabancımız değil. Mansur Yavaş abimizdir. 31 Mart'ta kadar bizim de belediye başkanımızdır. Biz Mansur Bey'in 31 Mart'a kadar hiçbir şekilde aleyhinde olabilecek bir şey yapmayız.
Şimdi tabii ki bir seçim geçirdi. İYİ Parti özü başına bir tek başına tek başına bir seçime girdi. İlk kararları bu yöndeydi. Sonuçta bizim en büyük karar organımız gitti. Bunun üzerine bir şey yapamayız. Ve nitekim 31 Mart seçimlerinden 40 gün önce de biz görevden alındık. Dolayısıyla seçim sürecinde benim bir faaliyetim olmadı. Mansur Yavaş yüzde 60 çoğunlukla milletimizin teveccühünü almış ve seçilmiş bir belediye başkanımızdır. Ben hangi partiden seçilirse seçilsin, bir defa kut almış, seçim kazanmış, sandıktan çıkmış herkese saygı duymak lazım. Mansur Yavaş da Büyükşehir Belediyesine Türk Milleti'nin Ankara'daki ünsupları tarafından yüzde 60'ta belediye başkanı seçilmiştir. Başımızın üstündedir, saygımız sonsuzdur. Başarısı için bu milletin Ankara'daki belediyecilikle ilgili sorunların çözülmesi için biz kendisine, bize ulaşan sorunları kendisine ileteceğiz. Ben Mansur Yavaş'ı, sayın belediye başkanımı bu inşallah fırsat bulursak ziyaret edeceğiz. Çünkü hizmet noktasında halkın vereceği hizmetleri sonuçta onunla çözeceğiz.'' dedi.

''Ankara'nın birçok yerini, bize ulaşan sorunları, biz belediyeyle ilgili sorunları kendilerine ileteceğiz. Ben Mansur Yavaş'ın bir kardeşi olarak, Ankara İl Başkanı olarak Mansur Yavaş'tan bir ziyaret alacağım var.
Şimdi daha önce Sayın Mansur Yavaş, Faruk Köylüoğlu İl Başkanı seçildiğinde, atandığında onu ziyaret etti. Benim 4 aylık il başkanlığım süresinde Mansur abim beni ziyaret etmedi. Ben kendisine de bunu söyledim. Dedim ki 'Faruk Bey'i ziyaret ettin, beni ziyaret etmedin, ona çok alındım' dedim.
Şimdi Mansur Bey'de benim bir hayırlı olsun ziyareti alacağım vardı. Ağabeyim herhalde duymuştur.
Sonuçta kendisine başarılar diliyorum. İnşallah düşündü, hak etti Ankara'nın belediyeci hizmetlerini yapar.'' ifadelerini kullanan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yıldırım, Serhat Karaman'a parti üyeliklerinin azaldığını açıkladı. Bu çerçevede açıklamasına devam eden Dr. Yıldırım, ''Bu arada bizden çok kopan oldu Serhat Bey, 59 bin üyeden 43 bin üyeye düştü.'' dedi.

BAŞKAN YILDIRIM'DAN YÜKSEL ARSLAN'A ''DUYUYORUM Kİ, HİSSEDERİM Kİ, İSTERİM Kİ SEÇİLDİĞİ YERE GELSİN, BERABERCE BU MİLLETİ KUCAKLAYALIM''

İYİ Partililerin yüzde 99'u bu seçimlerde Sayın Mansur Yavaş'a oy verdi. Mesela bizim Ankara milletvekilimiz Yüksel Aslan, Yenimahalle bölgemizin 3. Bölgenin Milletvekiliydi. 'Mansur abiyle ben beraber hareket ediyorum' dedi ve sonuçta seçimler bitti, bizden seçilmişti. Yüksel Aslan, benim çok eskiden tanıdığım, 1985 yılında ben Ankara Sağlık Müdür Vekilliği ve yardımcılığı yaptım. Sağlık Müdür Yardımcılığı yaptığım dönemden tanırım kendisini. İkimiz de sağlık alanında hizmet veriyorduk. O günden bugüne beraber dostluklarımız, arkadaşlarımız, aynı kurumda çalışmışlıklarımız var. Duyuyorum ki, hissederim ki, isterim ki seçildiği yere gelsin, beraberce bu milleti kucaklayalım.'' dedi. Bu sırada Serhat Karaman, ''Tekrar kameralarımız aracılığıyla Sayın Yüksel Bey Vekilimize bir davet varsa.'' derken Dr. Yıldırım, ''Bizim siyasette daimi küçücükler olmaz. Siyasette milletin menfaatleri olur. Milletin menfaatleri bizi kiminle boğuşturacaksa milletin menfaati için biz kızılcık şerbeti de içeriz. Yeter ki kazanan milletimiz olsun. Ve ben şuna inanıyorum, bu arada İYİ Parti'den kopmuş herkesi İYİ Parti'ye tekrar davet ediyorum Ankara İl Başkanı olarak. Biz sadece İYİ Partilerin partisi değil. Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu da grup konuşmalarında söyledi, dedi ki 'İYİ Parti Milletin kurduğu bir partidir. Türk Milletinin kurduğu bir partidir. İYİ Parti, Türk Milletinin partisidir.' Ben de diyorum ki Ankara İl Başkanı olarak, Ankaralı hiç kimseyi ayrıştırmadı. Biz hangi partimiz olursa olsun, kimin sorunu varsa o sorunun çözümünün bir parçası olacağız. Onun için insanlarımıza dokunmaya geliyoruz. İnsanların yaralarını sarmaya geliyoruz. 6 milyon Ankaralının İYİ Partisi yapmaya geliyoruz. Herkese yakın olduğumuzu söylemek için bugün buradayım.

Evet Ankaralı, gerçekten açık yüreklilikle söylüyorum ki 'İYİ Parti, başı dert olanın, sıkıntısı olanın ve çözüm bekleyen sorunların çözümünü çözümün bir parçası olmak için yanı başınızda alo dediniz de sizinle birlikte olacaktır. Biz 6 milyon Ankaralının herkesin partisi olmaya, herkesin sorununu çözmek için çalışmaya talibiz. Hani Mustafa Kemal Atatürk diyor ya 'Çalışmak, çalışmak, çalışmak.' Biz çalışmaya geliyoruz. Milletimizle kucaklaşmaya geliyoruz. Onun için herkesi İYİ Parti'ye davet ediyorum. İnan ki milletin buna ihtiyacı var. Ankara'nın da buna ihtiyacı var. Bak, Milli Mücadelenin Temsilci Heyetinin karargah kurduğu yer burası. Burası milli mücadelenin başkenti. Burası Cumhuriyetimizin başkenti.
Onun için buranın dünya başkentleri arasına sokulması için bizim 7 - 24 saat çalışmaya ihtiyacımız var.
Ankara'nın gasp edilen hakları var. İşte finans gruplarının İstanbul'a taşınması var. Devletin kamu bankalarının merkezleri İstanbul'a taşınmıştır. Bunların tekrar başkente getirmesi için mücadele edeceğiz.
Niye? Anayasamızın değişmez dört maddesinden birisi de Ankara'nın başkentliğinin değişmemesidir.
Bu konuda Ankara'nın başkentliğinin haklarını, hukukunu korumak için var gücümüzle çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

''HABER ANKARA OLARAK BİZDE ANKARA İÇİN BİR ŞEYLER YAPMA DÜSTURUYLA YOLA ÇIKTIK ZATEN''

Serhat Karaman, ''Haber Ankara olarak bizde Ankara için bir şeyler yapma düsturuyla yola çıktık zaten. Mesela az önce Ankara'yla ilgili bir şeyler anlattınız. Başkentinden şampiyon çıkmayan tek ülke Türkiye. Şimdi yeni bir stat yapılıyor. İnşallah bundan sonrası için Ankaramız için güzel gelişmeler olur.'' ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine Dr. Yıldırım, ''Çok vahimini söyleyeyim. Uzun zamandır milli maç yapacak stadımız yok. Sadece o mu? O da değil. Bak şimdi dünyanın hiçbir başkentinden, dünyanın başkentlerine direkt uçuş olmayan tek Başkent Ankara. Bak Ankara, başkent olmasına rağmen dünyanın başkentlerine uçuş yapılamıyor. Biz bunun mücadelesini de vereceğiz. Niye olmasın? Bir de hem merkezi hem yerel iktidarı zorlayacağız. Şu anda dünyanın gelişmiş ülkelerinde havaalanına raylı sistemi olmayan tek başkent Ankara. Onun için abiciğim biz çalışacağız ve iktidardakileri de çalıştıracağız. Kimseye husumetimiz yok, kimseye düşmanlığımız yok. Milletin var olması için, milletin zenginleşmesi için. Adaleti mülkün temeli yapmak için. Demokratik kuralları Türk milleti hak ediyor. Demokratik kuralları bütün millete yaygınlaştırmak, bir de üstünlüğün hukuku egemen oluyor. Bu üstünden hukuku değil, hukukun üstünlüğü için mücadele edeceğiz. Vatandaşlık, herkes vatanıyla, devletiyle gurur duyacağı ve onur duyacağı bir devlet yapılanması için mücadele edeceğiz.'' sözlerini kullandı.

'' KÖPEKLERİN, SOKAK HAYVANLARININ DOĞASINDA TÜRK UYGARLIĞINDA DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞAMAK VARDIR''

Serhat Karaman, sohbeti teşekkür ederek sonlandırırken İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım da teşekkürlerini ileterek, sahipsiz sokak hayvanları işle ilgili yapılan düzenlemeye değindi. Bu çerçevede önemli ifadelere yer veren İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yıldırım, ''Tekrar huzurunuza Ankaralının başkentliğimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı, nice bayramları beraberce. İnşallah daha iyi Ankara'da daha iyi başkentte, daha huzurlu bir Türkiye'de yaşamak dileğiyle biz çalışacağız. Bizi çalıştırın. Biz yorulmadan, usanmadan, didinmeden, sizin için gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki var olun, milletimiz yaşasın. Ebedi müddetli coğrafyalarda mutlu, huzurlu, sağlıklı bütün değerleriyle birlikte. Şu değerler var ya değerler, hem milli, hem dini, hem insani değerleri ne kadar yüceltirsek toplum o kadar çabuk kalkınır. Ve sonuçta dünyanın en büyük uygarlığı Türk uygarlığı diyorum. Yakınlarda bir köpek hadisesi oldu. Köpeklerin, sokak hayvanlarının doğasında, Türk uygarlığında doğayla iç içe yaşamak vardır. Türk uygarlığında sadece insanların yaşamı değil, bütün doğada olan canlılığın yaşam hakkından bahseder. Herkes dedesinden, ninesinden şunu duymuştur. Akan suyu kirletmeyin. Orada canlılar yaşıyor. O canlılar zarar görürse Allah incir diye.'' dedi. Türk halkının Kurban Bayramı'nı kutlayan Dr. Yıldırım, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: Dünyada hiçbir uygarlıkta böyle güzel bir felsefe yok. Bu felsefenin sahiplerinin torunlarıyız biz. Biz Türk uygarlığının birer evladı olarak bu uygarlığa sahip çıkarak inşallah dünyaya da bunu fark ettireceğiz. Ve doğada bütün canlarla yaşama yollarını arayacağız diyorum. Türkiye'deki Türk insanı, Türk milleti en iyi şeylere layık. Yaşananın da en iyisini, mutluluğun da, zenginliğin de en yücesini hak ediyor. Biz onun için mücadele edeceğiz. Tekrar bayramınız kutlu olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.''

Haber Ankara YouTube kanalımıza abone olmak ve videoyu izlemek için TIKLAYIN

SONRAKİ HABER