Ankara Kızılay’da iftara yetişemeyen vatandaşlara kumanya dağıtıldı. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan dağıtımda birlil ve beraberlik mesajları verildi. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin de kumanya dağıtımına katılırken kardeşliğin pekişmesi için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.
İftar saati trafikte takılan ve iftara yetişemeyen vatandaşlar aldıkları kumanyadan memnun olarak teşekkür ettiler. Aynı organizasyonun İstanbul’da yapılacağı belirtildi. Kızılay’da 500 adet kumanya dağıtıldığı bilgisi verildi.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin, iftara yetişemeyen vatandaşlara kumanya dağıttı.
Başkan Ersin, Kızılay'daki başkanlık binası önünde iftar saati trafikte mahsur kalan ve işi nedeniyle iftara yetişemeyenlere kumanya ikram etti.
"GÖNÜLLER BİR OLSUN" SLOGANIYLA DAĞITILDI
Ersin,yaptığı açıklamada, "Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı olarak Kızılay'ın göbeğinde trafikte mağdur olup evine yetişemeyen vatandaşlarımız için 'Gönüller Bir Olsun' sloganıyla kumanyalarımızı dağıttık ekip olarak. 500 adet kumanya dağıttık. Çok güzel tepkiler aldık, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesi gereken bu günlerde çok güzel bir mesaj oldu." diye konuştu.

Başkanlığın yakın zamanda İstanbul'da da kumanya dağıtım etkinliği yapacağını kaydeden Ersin, ramazan ayının herkese hayırlı olmasını diledi.
Ankara’da kumanya dağıtımı sık sık görülüyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları iftara yetişemeyenlere hazırladıkları ikramlıkları dağıtarak jest yapıyorlar.