Kızılcahamam'da orman yangını!

Ankara Kızılcahamam'da Eğrekkaya Barajı yakınlarındaki ormanlık arazide yangın çıktı. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Kızılcahamam'da orman yangını!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde orman yangını çıktı. Orman yangını, Saray köyüne ulaştı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalara devam ediyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Egrekkaya Barajının yakınlarında ormanlık arazide yangın çıktı. Korkutan yangın, Saray köyüne ulaştı. Köy sakinleri ise yangının büyümesi ve köylerine gelmesi nedeniyle büyük panik ve korku yaşadı. Yangın çıktığını gören vatandaşlar, hızlı bir şekilde yetkililere haber verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip, yangına müdahale etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ DE HAVADAN MÜDAHALE ETTİ

Yangın, Kızılcahamam'ın Eğrekkaya Barajı yakınlarındaki ormanlık arazide başladı. Yangın, rüzgarın etkisiyle Saray köyüne ulaştı. Olay yerine sevk edilen Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip, yangını büyümeden söndürmek için çalışmalara başladı. Kızılcahamam'daki yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopterleri de havadan müdahale etti.

Çevre sakinlerinden Kemal Koçaklı, "Yangın biz geldiğimizde başlamıştı zaten. Baraj tarafından geldiğini söylüyorlar ama biz de tam görmedik. Ekipler alevlerin köye girmesini engelledi. Daha sonra helikopterle müdahale edildi. Kalan yerler söndürüldü. Ot olduğu için çok büyük alev yoktu ama rüzgar fazlaydı. O yüzden yangın her tarafa dağıldı. Şu anda kontrol altında, soğutma çalışması yapılıyor. Can kaybı ve yaralı yok" ifadelerini kullandı.

Ekipler tarafından yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER