ANASAYFA Ankara Mamak Belediyesi vergi mükellefleri için uyarı mesajı yayınladı

Mamak Belediyesi vergi mükellefleri için uyarı mesajı yayınladı

Belediyeler il ya da ilçelerde gerekli hizmetleri gerçekleştirmesi ile bilinmesine ek olarak bir çok ödeme ve yasal işlemin gerçekleştirildiği yerler olarak da biliniyor. Vatandaşlar belirtilen tarih aralığında yasal sorumluluk kapsamında borçlarını ödüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mamak Belediyesi vergi mükellefleri için uyarı mesajı yayınladı

Türkiye'de bazı vatandaşların belirli dönemlerde gerçekleştirmeleri gereken ödemeler oluyor. Vergi ve harç ödemesi gibi işlemler gerek belediyelere giderek gerek online ortamlar üzerinden yapılabiliyor.

Mamak Belediyesi de bu konu hakkında vatandaşları ikaz etmek ve unutanlara hatırlamak için bir paylaşım yaptı. Yapılan hatırlatmada son tarihi 31 Mayıs olan vergi ödemelerinin gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Emlak, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi 1'inci dönem ödemelerinin son tarihinin yaklaştığını hatırlatan Mamak Belediyesi vatandaşlara bu konuda son gün vurgusu yapmış oldu.

BİR ÇOK ŞEKİLDE ÖDEME İMKANI

Belediye kaynakları tarafından yapılacak ödemelerin birden fazla yolla gerçekleştirebileceği ifade edildi. Yapılan açıklamada “Vergi borçları, belediyenin tahsilat vezneleri ile Musiki Muallim Mektebi, Türközü Yüzme Havuzu, Sanat Merkezi, Akdere Bilim ve Sanat Merkezi, Necip Fazıl Aile Merkezi, Kutludüğün ve Lalahan'da bulunan tahsilat veznelerine yatırılabileceği gibi tüm PTT şubelerinden ve E-Belediye sisteminden de ödenebilecek. Vergi borçlarını bankalar aracılığı ile ödemek isteyen vatandaşlar ise anlaşmalı bankaların (Denizbank ve Halkbank) şubelerinden vergi borçlarını ödeyebilecek” sözlerine yer verildi.

Yasal bir zorunluluk olan vergi ödemelerinin tarihi geçmeden tahsil edilmesi gerekiyor. Bu borcun ödenmediği takdirde çeşitli yaptırımlar hayata geçiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siyasette Yenilik Ödülü Başkent Ankara'ya verildi!

Siyasette Yenilik Ödülü Başkent Ankara'ya verildi!