Mamak'ta sağanak yağış nedeniyle araçlar sular altında kaldı!

Ankara'da son günlerde etkili olan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Sağanak yağış nedeniyle Mamak'ta bina otoparkındaki araçlar sular altında kaldı.

Mamak'ta sağanak yağış nedeniyle araçlar sular altında kaldı!

Başkentte son birkaç gündür gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor. Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle pek çok elektrik kesintisi yaşanırken, bazı bölgelerde tabelalar ve direkler devrildi. Ankaralı vatandaşlar gök gürültülü yağışlarda zor anlar yaşadı.

Mamak'ta sağanak yağış nedeniyle araçlar sular altında kaldı!

Ankara'nın Mamak ilçesi de sağanak yağıştan olumsuz etkilenen yerlerden biri oldu. Sağanak yağış nedeniyle Mamak Bahçeleriçi Mahallesi'nde 5 katlı binanın altındaki otoparkı su bastı. Bazı araçlar ise sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı. Otoparkta sular altında kalan 3 araçtan birini vatandaşlar kendi imkanlarıyla çıkarırken, su tahliye edildi.

Apartman sakinlerinden Vahit Babadağ, sağanak için "büyük bir felaketti" ifadesini kullandı. Üst caddelerden akan suyun apartmanın otoparkını bastığını anlatan Babadağ, aynı zamanda çalıştığı iş yerini de su bastığını anlattı. Vahit Babadağ, "Sel geldi, aracı görünce komşuya haber verdik. Biz geldiğimizde otoparka giremedik. Sular aracı kaydırıp yan binanın istinat duvarına yasladı. Bir aracı halatla komşumuzun kamyonuyla çıkarttık" ifadelerini kullandı.

Mamak'ta sağanak yağış nedeniyle araçlar sular altında kaldı! - Resim : 2

BUGÜN DE SAĞANAK YAĞIŞ VAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün il genelinde etkisini gösteren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanağın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Vatandaşların sağanak yağışa karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. Önümüzdeki günlerde havaların güneşli olması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER