ANASAYFA Ankara MEB Ankara'da yapay zeka eğitim kursu düzenleyecek!

MEB Ankara'da yapay zeka eğitim kursu düzenleyecek!

Her geçen gün daha fazla şaşırtıcı bir hal alan yapay zeka teknolojisi konusunda ülkeler içinde çalışmalar sürüyor. Türkiye'de de donanımlı kişiler yetiştirmek adına Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
MEB Ankara'da yapay zeka eğitim kursu düzenleyecek!

Teknolojinin geldiği son nokta olarak görülen Yapay Zeka konusunda Türkiye'de önemli atılımlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu alan konusunda bilgili kişileri yetiştirmek için harekete geçen MEB Ankara'da yapılacak çalışmanın detaylarını anlattı.

ANKARA'DA YAPAY ZEKA KURSU

Yapay Zeka teknolojisi içerisinde yer alan farklı alanlarda 4 gün boyunca Ankara'da kursiyerlere eğitim verilecek. Söz konusu kurs hakkında Milli Eğitim Bakanlığı da bir açıklama yapılan açıklamada kursiyerlerin nasıl seçildiği, hangi konu başlıklarında eğitim alacakları bilgileri paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından düzenlenecek "Yapay Zekâ Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu"; yapay zekâ araçları, blok tabanlı yapay zekâ uygulamaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme başlıklarında 120 katılımcıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilecek" denildi.

EĞİTMENLER KURSİYER OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim alacak 120 kişinin nasıl belirlendiği konusunda da açıklama yaptı. Edinilen bilgiye göre kurslarda eğitim alacak kişiler Öğretmen Bilişim Ağı'nda yayımlanan yapay zekâ alanında ilgili kursları tamamlayan Eğitimde Fatih Projesi eğitmenleri oldu.

Ülkemizde yapay zeka alanında özel kuruluşlar ve devlet kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Dünya'dan geri kalmama adına yapılan çalışmalar ve ortaya konulan projeler kritik rol oynuyor. İlerleyen yıllarda atılan adımların yenilerinin gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye SUV otomobillerden vazgeçmiyor

Türkiye SUV otomobillerden vazgeçmiyor