Meteoroloji Ankara için yeni bir yağış uyarısı yaptı

Başkent Ankara'da aşırı sıcaklar devam ederken bazı günlerde ise yoğun bir yağış yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak meteoroloji kaynakları yeni bir yağış tahmini yaptı.

Meteoroloji Ankara için yeni bir yağış uyarısı yaptı

Yağmur konusunda uzun bir dönemdir yaşamadığı sıkıntıları yaşayan Başkent Ankara, başına gelenlerle Türkiye gündemine oturmuştu. Yoğun yağışların yer yer çatıları uçurduğu, pano devrilmesi ve yollarda çökme olayının meydana gelmesi şehrin yaşadığı sıkıntının ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

YAĞMURLAR ANKARA'YI DERİNDEN ETKİLEDİ

Kış döneminde istediği yağışı alamayan Ankara halkı bahar dönemi ve yaza girişte yoğun yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar sonrası gelecek her gelişmeyi tedirginlikle karşıladı.

Son günlerini aşırı sıcaklar ile geçiren Ankara'da bugün için yeni bir yağmur beklenildiği bilgisine yer verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Ankara için saat 12:00-'dan 18:00'a kadar bir yağış uyarısı tahmininde bulundu.

Meteoroloji Ankara için yeni bir yağış uyarısı yaptı

ANİ BASTIRAN YAĞMUR ZOR ANLAR YAŞATIYOR

Yaşanması muhtemel yeni yağmur için insanların önlem alması kendileri için büyük önem arz ediyor. Özellikle yağışın beklenen saatinin günün en yoğun yaşandığı saat dilimleri arasında olması tedbirin önemini artırıyor. Yağmurların daha ne kadar süreceği bilinmiyor. Hava sıcaklıklarının Haziran ayında 40 derece barajına yaklaşması ilerleyen günler için soru işareti oluşturuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER