ANASAYFA Ankara Ortaöğretim öğrencileri Ankara'nın tarihi yerlerini gezdi

Ortaöğretim öğrencileri Ankara'nın tarihi yerlerini gezdi

Vakıflar Genel Müdürlüğü genç kuşakları yaşadıkları yerlerdeki önemli tarihi mekan ve eserlerle buluşturmak için harekete geçti. Bu kapsamda Ankara'da 100 öğrenci için bir program gerçekleştirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ortaöğretim öğrencileri Ankara'nın tarihi yerlerini gezdi

Zengin bir tarihi eser ve bölge yelpazesine sahip olan Türkiye'de bu eserleri korumak ve eserler hakkında insanları bilinçlendirme çalışmaları sürüyor.  Sürdürülen çalışmalarda her yaştan insanın bilgi sahibi olması amaçlanıyor.

MAMAKLI ÖĞRENCİLER ANKARAYI GEZDİ

Özellikle genç yaştaki bireylerin tarihi eserler ile buluşması ve kültürel mirasları hakkında bilgi sahibi olması kritik öneme sahip bir konu olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsamda Ankara'da bir çalışma başlatan Vakıflar Genel Müdürlüğü Mamak ilçesinden 100 öğrenci için bir gezi düzenledi.

Vakıf Rotası adı verilen bu programda 100 ortaokul öğrencisi görevli isimler ile beraber Ankara'nın farklı yerlerinde bulunan müze ve tarihi yerleri ziyaret ettiler. Burada ziyaret ettikleri yerler hakkında bilgiler alan gençler önemli bir deneyim fırsatı yakalamış oldular. Arslanhane Cami, Rahmi M. Koç Müzesi, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve Vakıf Eserleri Müzesini ziyaret eden gençler eserlerin şehre ve ülkeye kattığı değeri gözlemlemiş oldular.

DEVAMININ GELECEĞİ İŞARET EDİLDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, “Pilot olarak bugün Ankara'dan başlıyoruz. Programımız yıl içerisinde belli aralıklarla devam edecek.” diyerek bu organizasyonun tek sefere mahsus olmadığını vurguladı.

Bu şekilde organizasyonlar yapılması geniş bir kesim tarafından takdir görüyor. Gençlerin tarih ve kültür konusunda daha fazla bilinçlenmesi adına çeşitli kurum ve kuruluşlar projelerini hayata geçiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğretmenler derslere girmeyecek mi? Okullar tatil mi oldu?

Öğretmenler derslere girmeyecek mi? Okullar tatil mi oldu?