Öztürk Yılmaz’ı bıçaklayan sanığın yargılanması Ankara’da devam ediyor

Öztürk Yılmaz suikast olarak nitelendiriyordu! Yılmaz’ı bıçakla yaralayan sanığın yargılandığı davaya Ankara’da devam edildi.

Öztürk Yılmaz’ı bıçaklayan sanığın yargılanması Ankara’da devam ediyor

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ı bıçakla yaralayan sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26 ve 27’inci dönem CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, S.K. tarafından, 7 Aralık 2022 tarihinde bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Kalçasından yaralanan yılmaz tedavi altına alınırken saldırgan Bolu Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde yakalanarak gözaltına alınmıştı. S.K. ise Ankara’ya getirilerek tutuklanmıştı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık S.K., Öztürk Yılmaz ve taraf avukatları katıldı.

Mahkemede olay gününü anlatan Yılmaz, olay anında S.K.’nın boynuna bıçak salladığını ancak eğilince ıskaladığını söyledi ve ‘’O gün içeriye biri giriyor. Ben de karşılıyorum, ağırlıyorum. ‘Başkanım ben sizi çok beğeniyorum’ dedi. Ben de çay ikram ettim. Mutfağa doğru geçtim. Olay o esnada gerçekleşti. Arkamdan doğru gelerek boynuma bıçak salladı. Ben eğilince ıskaladı. Bıçağı bana sallamaya devam etti. Boyu kısa olduğu için bacağıma bıçak darbeleri gelmeye başladı.” dedi.

Olay anında sanığın kaçtığını belirten Öztürk Yılmaz, saldırının bir suikast olduğunu ve olayın siyasi bağlantılarının ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, ‘’Sandalye fırlattılar, üçüncü bıçak darbesinde dengesi kayboldu sendeledi, sonra kaçtı. Peşine koştum ama yakalayamadım, yakalasaydım öldürürdüm. Bu bir suikast. Bunun başka bir açıklaması yok. Bu olayın siyası bağlantılarının ortaya çıkartılması lazım. Kim bu emri verdi. Bu bir siyasi suikasttır. Önce beni öldüreceklerdi başaramadılar, Sinan Ateş'i öldürdüler.” diye konuştu.

Sanık S.K. tahliyesini talep etti. Ardından duruşma, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için 29 Şubat 2024 tarihine ertelendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER