Polatlı'da şeker pancarı hasadı tüm hızıyla devam ediyor

Ankara'nın şeker pancarı deposu olan Polatlı'da hasat devam ediyor. Polatlı'da vatandaşların şeker pancarı toplama mesaisi gün doğmadan başlıyor.

Polatlı'da şeker pancarı hasadı tüm hızıyla devam ediyor

Polatlı'da ekilen şeker pancarlarının hasadında sona yaklaşıldı. Son ürünleri toplayan çiftçilerin hasat telaşı sabah gün doğmadan başlıyor.

POLATLI'DA ÇİFTÇİLERİN ŞEKER PANCARI HASADI GÜN DOĞMADAN BAŞLIYOR!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde şeker pancarı hasadında sona yaklaşılırken, gün doğmadan tarlaya giren çiftçiler son ürünleri toplamayı sürdürüyor. Polatlı'da şeker pancarı hasadı son aşamaya yaklaşırken tarlalarda hareketlilik hız kazandı.

Polatlı'da şeker pancarı hasadı tüm hızıyla devam ediyor

Bölge genelinde nisan ayında ekilen pancarlar eylül sonundan itibaren sökülmeye başlanırken üreticiler, yoğun ve yorucu sezonun son ürünlerini almaya devam ediyor. Hava sıcaklıkları, sulama şartları ve hastalık baskısı bu yıl verim üzerinde belirleyici olurken, tarlalardaki hasat çalışmaları aralık ayının sonuna kadar sürecek. Ankara Pancar Kooperatifi Polatlı Mağaza Şefi olan Ziraat Mühendisi Kerem Güler, şeker pancarında bu sezonun genel durumunu değerlendirdi.

Polatlı'da şeker pancarı hasadı tüm hızıyla devam ediyor - Resim : 2

Pancar hasatlarının yarısının bittiğini ve sona yaklaşıldığını belirten Güler, "Verimlerimiz iyi. Köyün genel ortalamasından 10 ton civarı bir verim bekliyoruz. Polatlı'nın geneline baktığımızda aynı şeyden bahsedemeyiz. Polatlı'daki pancar tarlalarımızın verimleri 5.5 ton civarı. 16.5-17'de polar geliyor pancarlarımızdan.

Polatlı'da şeker pancarı hasadı tüm hızıyla devam ediyor - Resim : 3

Sakarya Nehri'miz bizim en büyük su kaynağımız kesildi. Kuyu sularımız, yer altı sularımız çekildi. Yıl da çok sıcak gitti. Bunlar üretimi çok etkiledi. Hastalıklar, kök çürüklüğü hastalığımız pancarlarda bu sene fazlaydı. Her yıl da bu artarak devam ediyor" dedi.

Çiftçilerin hasat döneminde artık sona yaklaşılırken tarlada kalan son ürünlerin toplanmasına devam ediyor. 1 dekar pancarın yıllık 6 kişinin oksijen ihtiyacını karşıladığı belirtilirken pancarın ayrıca stratejik ve kritik bir ürün olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER