Polatlı'da aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşına banka hesabını kullandıran kişi dolandırıcılık iddiası ile 71 yaşındaki babası ile hapse girdi. 2020 senesinde yaşanan olayda arkadaşının banka hesabında bloke olduğunu söylemesi üzerine ona kendi ve babasının banka hesabını kullandırdığını iddia eden şahıs hakkında 20 ayrı suç dosyası açıldı ve 20 yıla kadar hapis cezası istendi.
ARKADAŞINA İBAN NUMARASI VERDİ, HAYATI KARARDI!
Eskişehir'de yaşayan bir kişinin 2020 yılında arkadaşına verdiği kendisinin ve babasının IBAN numaraları iddiasına göre bilgisi dışında dolandırıcılıkta kullanıldı. Haklarında 20 suç dosyası açılan, 400 bin TL borç yükü altına giren A.Ü.,, 71 yaşındaki babasıyla aynı koğuşta hapis yattı.
Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşadığı 2020 yılında, A.Ü.'nün (42) iddiasına göre, aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşının "Benim banka hesaplarımda bloke var, senin IBAN'ını kullanabilir miyim" demesi üzerine, 71 yaşındaki babası A.Ü. ve kendi IBAN numaralarını bahse konu şahsa verdi. Geçen zaman zarfında A.Ü., hesaplara gelen paraya dokunmadan iş yerinden olan arkadaşına teslim etti. Bir süre sonra IBAN numaralarının bahis ve medyumluk gibi dolandırıcılıkta kullanıldığı belirtilerek A.Ü. ve babasına dava açıldı. Mahkemede şüpheli sıfatıyla yargılanan A.Ü. ve babası A.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
71 yaşındaki babasıyla aynı cezaevinde yattı
A.Ü. ve 71 yaşındaki babası toplamda 2 buçuk yıl cezaevinde kaldı. A.Ü. ve babası 2 buçuk yılın 1 yılını Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda aynı koğuşta yattı. Dışarıdaki düzeni tamamen bozulan A.Ü.'nün hayatı altüst oldu. A.Ü.'nün iddiasına göre bahse konu dolandırıcılık davalarında mağdur olan bir müştekinin, asıl şüpheliye dair ses kaydı mahkemeye sunulup analiz yapıldı. Yapılan işlemlerin ardından mahkemece IBAN isteyen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.Ü. ve babası tahliye edildi.

7 adet dosyasından dolayı 15 yıl hapis yatma ihtimali var
Eskişehir'de yeni bir hayat kurmaya ve çalışmaya başlayan A.Ü., babası ve kendi hakkında halen açık olan 20 suç dosyasından dolayı ise tedirgin. Yaşanan dolandırıcılık suçundan dolayı neredeyse her ilde mağdurun olduğunu belirten A.Ü., babasına ve kendisine ait 20 suç dosyasından vatandaşların yaklaşık 400 bin TL'lik mağduriyetleri olduğunu belirtirken, bu parayı nasıl ödeyebileceklerini bilmediğini söyledi. Suç dosyalarından ve görülecek davalarından dolayı A.Ü., 20 yıla kadar hapis yatabileceğine dikkat çekti.
Yaşanan olayın örnek olmasını isteyen vatandaş çok yakın arkadaşınız olsa dahi kimseye IBAN numarası verilmemesini ve banka hesaplarının kullandırılmamasını istedi. Baba ve oğlun haklarında diğer dosyalarda ise yargılamanın sürdüğü ifade edildi.