Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'da ücretsiz ulaşım fırsatı

Her gün on binlerce insan gün içinde toplu taşıma araçlarını kullanarak gideceği yere ulaşıyor. Bu ulaşım araçları ile ilgili belirli dönemlerde farklı kararlar alınabiliyor.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'da ücretsiz ulaşım fırsatı

Ülkemizde yıl genelinde çeşitli dini ve milli bayramlar bulunuyor Bu bayramlarda vatandaşlar kutlama amaçlı faaliyetlerde bulunurken yerel ve ülke yönetiminden de özel adımlar geliyor.

ANKARA'DA O GÜN ULAŞIM BEDAVA OLACAK

Yapılan bu kolaylıklar arasında bayram günlerinde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması yatıyor. Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete'de Ankara halkını yakından ilgilendiren bir karar yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlandı! Ankara'da ücretsiz ulaşım fırsatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'da Başkentray'ın ücretsiz olacağı ifade edildi. Kararda İstanbul ve İzmir'de de devlet işletmesinde olan bazı ulaşım araçlarının para vermeden rahatça kullanılabileceği bildirildi.

GÖZLER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇEVRİLDİ

Ankara'nın önemli ulaşım aracı olan metro ve EGO ulaşım araçlarının ABB kontrolünde olmasından dolayı 15 Temmuz'da belediye tarafından ücretsiz yapılması bekleniyor. Ülkemizde genelde milli ve dini bayramlarda her sene ulaşım ücretsiz yapılıyor. Bayram günlerinde sevdiklerini ziyaret etmek ya da bir yerlere gitmek isteyen insanlar için toplu taşımanın ücretsiz olması büyük anlam ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER